Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 01.08.2024 17:00 Güncelleme: 01.08.2024 17:32

Lazzarini: UNRWA, Gazze'de "öğrenmeye geri dönüş" programını başlattı

New York, 1 Ağustos (Hibya) – Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, UNRWA'nın Gazze'de "öğrenmeye geri dönüş" programını başlattığını duyurdu.
Lazzarini: UNRWA, Gazze'de "öğrenmeye geri dönüş" programını başlattı

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, UNRWA'nın Gazze'de "öğrenmeye geri dönüş" programını başlattığını açıkladı.

Bunun, uzun bir yolculuğun ilk adımı olduğunu ve çocuklara yaşadıkları dehşetten uzak bir sığınak sağlayacak etkinliklere odaklanıldığını belirten Lazzarini, "Gazze’de çocuklar tarifsiz zulümlere maruz kalıyorlar. 300 gün süren savaş, yerinden edilme, kayıp ve acı nedeniyle travma ve şok yaşıyorlar. Hiçbir çocuğun tanık olmaması gereken şeylere tanık oldular." dedi.

Öğretmenlerin spor, sanat, drama, oyunlar ve arkadaşlarla yeniden bir araya gelmek ve yeni arkadaşlar edinmek için alan yaratma yoluyla karanlığın içinde bir ışık huzmesi sağladığına dikkat çeken Lazzarini "Bu, çocukların ellerinden alınan çocukluklarıyla yeniden bağ kurmalarına yardımcı olacak küçük bir katkıdır. Gazze'nin çocukları güvenliği hak ediyor. Bölgedeki tüm çocuklar için bir kez daha ateşkes çağrısında bulunuyoruz." ifadelerine yer verdi.