Vakıf Katılım web
Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 14.08.2024 11:00 Güncelleme: 13.08.2024 08:57

Lazzarini: Sözleşmelerde yer alan ortak değerlerimiz ve ortak insanlığımız tehlikede

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, sözleşmelerde yer alan ortak değerler ve ortak insanlığın tehlikede olduğunu söyledi.
Lazzarini: Sözleşmelerde yer alan ortak değerlerimiz ve ortak insanlığımız tehlikede

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, 75 yıl önce bugün Cenevre Sözleşmelerinin savaş zamanlarında sivilleri korumak için yürürlüğe konulduğunu belirterek, “Bunlar, savaşların ve çatışmaların insanlık üzerindeki yıkıcı etkisini sınırlamayı amaçlayan evrensel savaş kurallarıdır.” dedi.

Geçen 10 ayda bu kuralların İsrail kuvvetleri ve Filistin İslami Hareketi de dahil olmak üzere Filistinli silahlı gruplar tarafından Gazze'de her gün açıkça ihlal edildiğini söyleyen Lazzarini, şunları ifade etti:

“Daha da endişe verici olanı, Cenevre Sözleşmelerine taraf olan üye devletler, sözleşmelere saygı gösterme ve çatışmanın taraflarının her koşulda bunlara saygı göstermesini sağlama sorumluluklarını yerine getirmede başarısız oldular.”

Lazzarini, sözleşmelerde yer alan ortak değerler ve ortak insanlığın tehlikede olduğunu vurgulayarak, “Bu değerleri yeniden yürürlüğe koymanın ve sözleşmelere yeniden bağlı kalmanın zamanı geldi. Bunlar uluslararası insancıl hukukun pusulasıdır.” diye konuştu.