Vakıf Katılım web
Asayiş Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.08.2024 10:00 Güncelleme: 13.08.2024 13:23

Kuyu-16 operasyonunda 15 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Elazığ'da düzenlenen "Kuyu-16" operasyonunda elebaşlığını Ahmet Gülbasan'ın yaptığı organize suç örgütü çökertildiği ve örgüt üyesi 15 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
Kuyu-16 operasyonunda 15 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Elazığ’da düzenlenen “Kuyu-16”operasyonunda elebaşlığını Ahmet Gülbasan’ın yaptığı organize suç örgütü çökertildiği ve operasyonda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 15 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceklerini belirten Bakan Yerlikaya, "Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek." dedi.

Yerlikaya, operasyonlar hakkında şu bilgileri verdi:

"Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Elazığ İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; Elazığ’da düzenlenen operasyonda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yağma, tehdit, kasten öldürmeye teşebbüs, mala zarar verme, genel güvenliğin tehlikeye sokulması, suça azmettirme, suçu üstlenme, hükümlü ve tutuklunun kaçması, 6136 sayılı kanuna muhalefet ve uyuşturucu madde ticareti suçlarını işledikleri tespit edildi.

Operasyonlar sonucu; 10 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet tüfek ve çok sayıda fişek ele geçirildi."

Bakan Yerlikaya, Operasyonu koordine eden Elazığ Başsavcılığı ve operasyonu gerçekleştiren Polisi tebrik etti.