Asayiş Kaynak: Hibya Haber Ajansı 24.07.2024 09:00 Güncelleme: 24.07.2024 12:07

Kuyu-12 operasyonuyla 43 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Balıkesir'de "Kuyu-12" operasyonuyla 1 suç örgütünün çökertildiği ve 43 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Yerlikaya, bu operasyon kapsamında suçtan elde edildiği tespit edilen 1 milyar 200 milyon TL değerinde mal varlığına da el konulduğunu bildirdi.
Kuyu-12 operasyonuyla 43 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Balıkesir’de “Kuyu-12” operasyonuyla elebaşılığını Cemil Ay ve Ali Ay’ın yaptığı Tefeci Organize Suç Örgütü çökertildiğini bildirdi.

Elebaşlarının da içerisinde bulunduğu 43 şüphelinin yakalandığını duyuran Bakan Yerlikaya, "27’si tutuklandı, 2'si hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor. Suçtan elde edildiği tespit edilen piyasa değeri yaklaşık 1 milyar 200 milyon TL değerinde mal varlığına el konuldu" açıklamasını yaptı.

Suçta kibirlenenlere, halkın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine, çetelere ve tefecilere göz açtırmayacaklarının altını çizen Yerlikaya "Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz" dedi

Yerlikaya, Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğünce MASAK ile yapılan koordineli çalışmalar sonucu; Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Aydın Jandarma Taktik İHA Birlik Komutanlığının desteğiyle düzenlenen operasyonlar hakkında şu bilgileri verdi:

"Tefecilik, Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Silahla Tehdit, Gasp ve Yağma suçlarını örgütlü olarak işlediği tespit edilen organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; yüksek faiz karşılığında para verme, araç satış sözleşmeleri üzerinden faizli para alışverişi, yağma ve eziyet, borçlandırma yoluyla alıkoyma, silahla tehdit ve darp, belgede sahtecilik, gasp ve hırsızlık suçlarını işledikleri ve suçtan elde edilen gelirleri otopark, oto galeri ve kuyumculuk sektörleri aracılığıyla aklamaya çalıştıkları tespit edildi.

Operasyonlar sonucunda; ruhsatsız tabancalar, ruhsatsız av tüfekleri, muhtelif miktarlarda uyuşturucu madde, çok sayıda senet, çek ve altın ele geçirildi."
 
Bakan Yerlikaya, Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı, MASAK ve operasyonları gerçekleştiren Jandarmayı tebrik etti.