Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Haber Merkezi 16.08.2024 08:03

Kuveyt Türk Yatırım'da Üst Düzey Atamalar

Turgay Çavaş Kuveyt Türk Yatırım Genel Müdür Yardımcısı, Abdulkadir Sadıkoğlu ise Kurumsal Finansman Direktörü olarak atandı.
Kuveyt Türk Yatırım'da Üst Düzey Atamalar

Türkiye’nin katılım esaslı ilk ve tek yatırım şirketi olan Kuveyt Türk Yatırım’a, kurumsal finansman alanında güçlü, uzman ve deneyimli bir ekip oluşturma vizyonuyla üst düzey stratejik atamalar yapıldı.

Kuveyt Türk Yatırım Genel Müdür Yardımcısı olarak Turgay Çavaş atanırken; Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) birikimine sahip olan Abdulkadir Sadıkoğlu da Kuveyt Türk Yatırım Kurumsal Finansman Direktörlüğü görevine getirildi. Kuveyt Türk’ün yüzde yüz iştiraki olarak kurulan ve 11 Temmuz 2024 tarihinde SPK’dan faaliyet iznini alan Kuveyt Türk Yatırım, bireysel ve kurumsal müşterilerin 360 derece yatırım ihtiyaçlarını karşılayacak hizmetler sunacak. Kurumsal finansman kapsamında şirketlere stratejik hedeflerini gerçekleştirme yolunda güvenilir bir partner olarak halka arz aracılık işlemleri, değerleme, satın alma ve birleşme süreçlerine aracılık gibi hizmetlerin yanı sıra sukuk (kira sertifikası) ihraçları, uluslararası kira sertifikası ihraçları da gerçekleştirecek.