Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 20.08.2024 13:00 Güncelleme: 19.08.2024 12:29

Kurum: İzmir'de 43 bina ile 45 bağımsız bölümün orta hasarlı olduğunu tespit ettik

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir ve Manisa'da meydana gelen yangınların ardından yapılan ve yapılacak olan hasar tespit çalışmaları hakkında açıklama yaptı.
Kurum: İzmir'de 43 bina ile 45 bağımsız bölümün orta hasarlı olduğunu tespit ettik

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir ve Manisa'da meydana gelen orman yangınlarının söndürülmesinin ardından yapılan ve yapılacak olan hasar tespit çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum, gerçekleştirdiği basın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"Yangından etkilenen tüm illerde Tarım ve Orman Bakanlığımız koordinasyonunda ekiplerimiz de soğutma işlemlerinin başlamasına müteakip hasar tespit çalışmalarını yürütmektedir. Yaptığımız ilk çalışmalar neticesinde İzmir’de 52 bina, 97 bağımsız bölümün incelemelerini yaptık ve bunlardan 43 bina ile 45 bağımsız bölümün yangından etkilendiğini ağır yıkık veya orta hasarlı olduğunun tespitini yapmış olduk. An itibariyle yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yine Tire ve dün gece başlayan Urla yangınında da soğutma çalışmalarının bitmesiyle hasar tespit çalışmalarımızı ekiplerimiz orada da yürütecektir.

Bununla beraber Manisa’mızın Gördes ilçesine bağlı Boyalı Mahallemizde çıkan orman yangını sebebiyle Karayakup Köyümüzde maalesef yangından etkilendi. Boyalı ve Karayakup köylerimizde soğutma çalışmalarının bittiği alanlarda ekiplerimiz hasar tespit çalışmalarını yürütüyorlar.

3 ekibimizi bölgeye sevk ettik ve şu anda 46 binamızda 66 bağımsız bölümde incelemelerimizi yaptık. 36 bina 52 bağımsız bölümünde yangından etkilendiğini ağır yıkık, acil yıkılacak bina olarak tespitlerini yapmış olduk. Ben tekrar aziz milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum.

Dün 17 Ağustos’tu ve Marmara Depremi’nin üzerinden 25 yıl geçti. Fakat acımız dün gibi taze. 17 Ağustos depreminde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı özlemle yad ediyorum."