Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 03.09.2024 09:00 Güncelleme: 03.09.2024 09:01

Avrupa piyasalarında pozitif açılış bekleniyor

Avrupa hisse senetlerinin Salı günü yükselerek açılması ve Eylül ayı işlemlerine hafta başında cansız bir başlangıç yapmasının ardından toparlanması bekleniyor.
Avrupa piyasalarında pozitif açılış bekleniyor

Analistlere göre, İngiltere'nin FTSE endeksinin 16 puan artışla 8,372, Almanya'nın DAX endeksinin 28 puan artışla 18,949, Fransa'nın CAC 40 endeksinin 7 puan artışla 7,649 ve İtalya'nın FTSE MIB endeksinin 20 puan artışla 34,395 düzeylerinden açılmaları bekleniyor.

Eylül ayı işlemlerinin başladığı ve yatırımcıların faiz oranları ve piyasaların görünümünü değerlendirdiği Pazartesi günü bölgesel piyasalar düştü.

ABD Merkez Bankası'nın, 17-18 Eylül olarak belirlenen bir sonraki toplantısında faiz indirimlerine başlayacağına ilişkin beklentiler yükseliyor.

ABD piyasaları Pazartesi günü İşçi Bayramı tatili nedeniyle kapalıydı, ancak işlemciler, güçlü ancak dalgalı bir Ağustos ayının ardından kendilerini potansiyel olarak zorlu bir aya hazırlarken hisse senedi vadeli işlemleri Pazartesi gecesi çok az değişti. Yatırımcılar, ABD hükümetinin Ağustos ayı istihdam raporunu açıklayacağı Cuma günü ayın ilk önemli ekonomik verisini alacaklar.

Asya-Pasifik piyasaları, yatırımcıların Güney Kore'nin Mart 2021'den bu yana yıllık bazda en düşük seviyeye gerileyen Ağustos ayı enflasyon rakamlarını değerlendirmesiyle gece boyunca çoğunlukla yükseldi.

Avrupa'da Salı günü açıklanacak veriler arasında en son İspanya işsizlik rakamları ve Birleşik Krallık perakende satış verileri yer alıyor.