Kitap 26.09.2023 09:02

Kuran'da "Çukur" Kavramı

"Suçların, günahların ve kötülüklerin toplumda açtığı çukurlar çok zor kapanır, çoğu zaman toplumlar o çukurlara düşüp helak olurlar."
Kuran'da

Çevresine göre aşağıda olan yerleri ifade etmek için kullandığımız bir sözcük olan çukuru kişilik bakımından aşağılara düşmüş kişileri ya da toplulukları anlatırken de kullanırız. Hatta bu kavram gündelik yaşamın içinde pek çok farklı biçimde karşımıza çıkar. Çünkü insanlar kendi iç dünyalarında çukur açtıkları gibi başkalarının gönlünde de sosyal hayatta da çukur açarlar. Üstelik bu çukurlar fiziksel anlamda açılanlara göre çok daha acı vericidir ve sağaltılması da daha zor olur.

Günümüzde insanlığın önünde çok geniş ve derin çukurlar vardır. Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı yeni kitabında toplumların giderek çürümesine neden olan bu çukurları Kuran’ın rehberliğinde tek tek ele alıyor ve bizleri buralara düşmememiz için uyarıyor. Kuran ayetlerinden çıkarılan özgün bir mesaj ileten bu kitabı okuduktan sonra dünyaya ve insanın geldiği noktaya artık aynı gözlerle bakamayacaksınız.