Spor Kaynak: AA 30.03.2024 01:55

Kulüpler Birliği: Ali Koç göreve devam ediyor

Kasımpaşa Kulübü Başkanı Mehmet Fatih Saraç, "Ali Koç'un istifasını reddettik. Kendisinin bu karardan vazgeçmesini istedik. Kendisi de bizi kırmadı." dedi.
Kulüpler Birliği: Ali Koç göreve devam ediyor

Kulüpler Birliği Vakfı Toplantısı, İstanbul'da yapıldı.

Vakfın Maslak'taki merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığından istifa eden Ali Koç, Süper Lig kulüplerinin başkan ve yöneticileri katıldı.

Toplantının ana gündem maddesinin ise Ali Koç'un istifası olduğu belirtildi.

Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kasımpaşa Kulübü Başkanı Mehmet Fatih Saraç, şunları söyledi:

"Bugün bir madde ilgili toplantı yaptık. Futboldaki genel durumlarla da ilgili konuştuk ama ana maddemiz Ali Koç'un istifasıyla ilgiliydi. Toplantıya 16 kulüp katıldı. 4 kulübün mazereti vardı ve 3 kulübe ulaşamadık. 1 kulübe telefonla ulaştık. 17 kulüp ile Ali Koç'un istifasını reddettik. Kendisinin bu karardan vazgeçmesini istedik. Kendisi de bizi kırmadı. Bu konuda hepimizin bir görüş birliği vardı. Sezon bitmek üzere. Şartlar değişecek. Bu süreçte bir başkan değişikliğinin haklı sebebini görmedik. Ali Koç'un geçtiğimiz süreçte en az kendi kulübünün menfaatlerini koruduğu kadar bizim kulüplerin de menfaatlerini koruduğunu gördük. Hatta önceliği de kendi kulübünden çok bizlere verdiğine şahit olduk. Bu konuda hemfikiriz. Kendisine bu isteğimizi yerine getirdiği için çok teşekkür ederiz."

Fatih Saraç, ayrıca yakın bir zamanda yabancı hakem, yayın ihalesi, Spor Toto ve Ziraat Türkiye Kupası'yla ilgili kulüplerin yeniden toplantı yapacağını belirtti.

- Kulüpler Birliği Vakfı'ndan açıklama

Kulüpler Birliği Vakfı ayrıca toplantının ardından sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"29 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda Sayın Ali Koç'un Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığından istifası ile ilgili olarak, toplantıya katılan 16 kulübümüzün 15'i ve telefonla ulaşan 3 kulübümüz olmak üzere toplam 18 kulübümüzün ittifakıyla, Başkanımız Sayın Ali Koç'un istifasının kabul edilmemesi ve başkanlık görevine devam etmesine karar verilmiştir."