Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 24.07.2024 14:00 Güncelleme: 24.07.2024 15:27

Kuleba Ukrayna'nın Rusya ile müzakereye hazır olduğunu açıkladı

Stockholm, 24 Temmuz (Hibya) - Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Çinli mevkidaşı Wang Yi ile yaptığı görüşmede Kiev'in Moskova ile müzakereye hazır olduğunu söyledi.
Kuleba Ukrayna'nın Rusya ile müzakereye hazır olduğunu açıkladı

“Ukrayna tarafı Rus tarafı ile diyalog ve müzakereler yürütmeye istekli ve hazırdır. Elbette müzakereler adil ve kalıcı bir barışa ulaşmayı amaçlayan rasyonel ve pratik öneme sahip olmalıdır” diyen Kuleba'nın sözleri Çin Dışişleri Bakanlığı resmi temsilcisi Mao Ning tarafından aktarıldı.

Kuleba ayrıca Kiev'in barışın desteklenmesi ve uluslararası düzenin korunmasında Çin'in aktif ve yapıcı rolüne büyük değer verdiğini belirtti. Kuleba'ya göre Ukrayna tarafı Pekin'in görüşlerine büyük önem veriyor ve “Çin ile Brezilya arasındaki altı maddelik mutabakatı dikkatle inceledi.”

Mayıs ayında Çin ve Brezilya Ukrayna krizinin siyasi çözümüne ilişkin altı maddelik bir memorandum yayınladı. Belgede müzakerelerin krizin çözümü için tek geçerli seçenek olduğu ve tüm tarafların doğrudan diyaloğun yeniden başlaması için gerekli koşulları yaratması gerektiği ifade edildi.

Çin ve Brezilya ayrıca Rusya ve Ukrayna tarafından tanınan uluslararası bir barış konferansının uygun bir zamanda, tüm tarafların eşit katılımıyla ve tüm önerilerin adil bir şekilde tartışılmasıyla düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba 4 günlük bir ziyaret için Çin'de bulunuyor.