İstanbul Kaynak: Hibya Haber Ajansı 26.01.2024 13:00 Güncelleme: 26.01.2024 13:26

Küçükçekmece'de "Renkler ve İzler" sergisi sanatseverlerle buluştu

Küçükçekmece Belediyesi, Türkiye'nin ilk çağdaş baskı resim müzesi İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi iş birliği ile Türk ve yabancı, baskı resim sanatının ustalarının eserlerini Galeri Cennet'te sanatseverlerle buluşturdu.
Küçükçekmece'de "Renkler ve İzler" sergisi sanatseverlerle buluştu

"Renkler ve İzler" başlıklı serginin açılışına IMOGA’nın kurucusu usta sanatçı Süleyman Saim Tekcan, Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Sergi açılışında mutluluğunu ve heyecanını katılımcılarla paylaşan Süleyman Saim Tekcan, “Atatürk olmasaydı ben şu anda burada olmayacaktım. Onun açtığı parasız okullarda fakir bir ailenin çocuğu olarak büyüdüm. Benim ona olan borcumu ödemek üzere kurduğum bir müzenin seçkilerinden oluşan bir sergiyi izleyeceğiz.” diye konuştu.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç da “IMOGA’ya, kurucusu Süleyman Saim Tekcan’a ve bu serginin oluşmasında emeği geçen Görsel Sanatlar Birimimize teşekkür ediyorum. Küçükçekmece’de 4 galeri var. İstanbul belediyeleri arasında 4 galerisi olan ve düzenli olarak sergi açarak, farklı disiplinlerle ilgili söyleşiler yapan nadir belediyelerden birisiyiz. Bu konuda kurumsallaşma konusunda hızlıca yol alıyoruz. Güzel Sanatlar Akademisi, Müzik Akademisi ve 3 kültür merkezi ve diğer semt konaklarında 10 binin üzerinde öğrencimiz sanat eğitimi görüyor.” dedi.

Sergide, IMOGA Koleksiyonu'ndan bir kısmı hayatta olmayan usta sanatçıların 55 eserinin yanı sıra Süleyman Saim Tekcan'a ait bir heykel de yer alıyor.