İstanbul Kaynak: Hibya Haber Ajansı 19.01.2024 13:00 Güncelleme: 19.01.2024 15:56

Küçükçekmece'de Nazım'a saygı gecesi düzenlendi

Türk edebiyatının büyük ustalarından şair Nazım Hikmet, 122. doğum gününde Küçükçekmece'de bir programla anıldı.
Küçükçekmece'de Nazım'a saygı gecesi düzenlendi

Küçükçekmece Belediyesi tarafından Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programda Yönetmen, Senarist ve Yazar Nebil Özgentürk söyleşisi, “Doğumunun 122. Yılında Nazım Aramızda” belgeselinin gösterimi ve Serenad Bağcan’ın seslendirdiği Nazım Hikmet şarkıları ilgiyle izlendi. Programda, Melih Güneş arşivinden Nazım Hikmet’e dair pek çok kaynak ve belgeden oluşan sergi de yer aldı.

Nebil Özgentürk: "Nazım’ı sonsuz anmamız gerekiyor"

Geceye, Nazım Hikmet’in hayatından kesitlerin yer aldığı belgesel gösteriminde usta şairi canlandıran oyuncu Şahin Sancak’ta katıldı. “Doğumunun 122. Yılında Nazım Aramızda” belgeselinin senaristliğini ve yönetmenliğini üstlenen Nebil Özgentürk “Bu belgesel pek çok yerde gösterildi. Küçükçekmece’de 47 dakikalık yeni versiyonunu ben de sizlerle birlikte ilk kez izliyorum. Çok mutluyum. Bugünlerde biraz Nazım’a ve şiirlerine sığınmak iyi geliyor. Belgeselde yer verdiğimiz Nazım’ın, 1936 yılında, Bursa’daki, tek kelepçesiz ve özgür olduğu fotoğrafı da kendisinden aldım ” diye konuştu.

Gecede, Nazım Hikmet’in mısralarından bestelenen şiirlerini, büyüleyici sesiyle Serenad Bağcan seslendirdi. Program sonunda Güney Özkılınç, konuklara teşekkür ederek, günün anısına Küçükçekmece Belediyesi’nin özel baskısı “Nazım Hikmet’in Ellerinin İzinde” kitabını takdim etti.