Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 16.07.2024 16:00 Güncelleme: 16.07.2024 13:55

Kripto yanlısı Trump için seçim zaferi ihtimalinin artması üzerine Bitcoin hızlı yükseldi

İstanbul, 15 Temmuz (Hibya) - Bitcoin Pazartesi günü iki haftanın en yüksek seviyesine çıkarak, ABD başkanlık seçimlerinde kripto yanlısı duruşuyla bilinen Donald Trump'ın zafer kazanma olasılığının arttığını yansıtan önemli bir hamle yaptı.
Kripto yanlısı Trump için seçim zaferi ihtimalinin artması üzerine Bitcoin hızlı yükseldi

CoinGecko'ya göre, dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin'in değeri gün içinde yaklaşık yüzde 4,0 artarak 62,462.46 dolara yükseldi.

Ralli, Cumartesi günü eski Başkan Trump'a yönelik dramatik başarısız suikast girişiminin ardından geldi. FedWatch Advisors'ın baş yatırım yetkilisi Ben Emons, e-postayla gönderdiği bir notta, "Seçim yılı olmamasına rağmen 1981'de Başkan Reagan'ın vurulmasıyla bir 'paralellik' var" dedi.

Potansiyel bir Trump zaferini öngören yatırımcılar 'Trump zaferi işlemlerinde' bir artış öngördü. Bu iyimserlik kripto para piyasasına da yansıyarak Coinbase Global ve madenci Riot Platforms gibi hisse senetlerini piyasa öncesi işlemlerde sırasıyla yüzde 4,5 ve yüzde 5,25 artırdı.

Trump henüz kripto para düzenlemelerine ilişkin ayrıntılı bir öneride bulunmadı, ancak Cumhuriyetçi aday geçmişteki şüpheciliğine rağmen şu anda sektörü genel olarak destekliyor görülüyor.

Trump kampanyası Mayıs ayında kripto endüstrisinden bağış kabul etmeye başladı ve verdiği mesajlar bu tür dijital varlıkların geleceği konusunda giderek daha olumlu hale geldi. Trump ayrıca kendisini, Senatör Elizabeth Warren gibi sektörün kontrol altına alınmasından yana olan Demokratlara karşı konumlandırmaya çalıştı.