Güncel - Yaşam Kaynak: ANIL KARTAL 11.08.2024 13:00 Güncelleme: 08.08.2024 20:14

Koza Buluşmaları'nın konukları Kemal Varol ve Ali İpek oldu

Nilüfer Belediyesi'nin Görükle'deki Koza Kütüphane'de düzenlediği Koza Buluşmaları etkinliğinin konuşmacıları Kemal Varol ve Ali İpek "Edebiyat ve İyileşme" üzerine söyleşi gerçekleştirdi.
Koza Buluşmaları'nın konukları Kemal Varol ve Ali İpek oldu

Nilüfer Belediyesi’nin 2024 yılı içinde Görükle’de hizmete açtığı Koza Kütüphane’de düzenlenmeye başlanan ‘Koza Buluşmaları’nın üçüncüsü Kemal Varol ve Ali İpek’in “Edebiyat ve İyileşme” üzerine söyleşi yapmasıyla gerçekleştirildi.

Kemal Varol, herhangi bir edebi türe kutsiyet atfetmediğini ve klasik anlamdaki hikaye anlayışına daha yakın durmaya çalıştığını belirterek, “Her dert mecrasını kendisi buluyor. Roman yazarken hayatımın en mutlu günlerini yaşıyordum. Bir şiiri bir yılda yazdığımı hatırlıyorum. Şiir bir yıl boyunca cebimizde dolaştı. Bütün derdim ise oradaki bir kelimeyi değiştirebilmekti. Kendimi nasıl anlatabiliyorsam, o kıymetlidir benim için. Aslında roman bütün türlerin bileşkesi. Zaman içinde bütün türleri içine çekti” ifadelerini kullandı.

Söyleşinin ardından Kemal Varol, katılımcıların sorularını yanıtladı. Sonrasında Nilüfer Belediye Meclisi Kültür Sanat ve Turizm Komisyonu Başkanı Özlem Akbaş Önsoy, söyleşiye katılan Kemal Varol ve Ali İpek’e günün anısına hediye vererek teşekkür etti. Söyleşi sonunda Kemal Varol, okurları için kitaplarını imzaladı.