Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan ve 10 ili etkileyen depremlerde enkazlarda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bölgelerde çalışan diğer dernekler gibi Spiritüeller Maneviyatlılar Derneği de depremin ilk saatlerinden itibaren sıcak yemek dağıtımında bulunmaya başladı.

10 bin kişiye sıcak yemek

Spritüeller Maneviyatlılar Derneği tarafından, Adana, Hatay, Osmaniye ve Adıyaman'a şimdiye kadar 10 bin depremzedeye sıcak yemek ve çorba dağıtıldı.

Hatay'a seyyar tuvalet

Dernek ayrıca Hatay'da yetkililer ile bölgenin ihtiyacını görüştü. Buna göre de 24 adet seyyar tuvaleti Hatay'a gönderdi ve depremzedelerin ihtiyacına açtı.

İyi insan olmanın yedi hasletlerinden biri olan "Koşulsuz hayr ve yardım"ın, insanlığın öz hali olduğunu ve bunu hatırlamanın ve uygulamanın insanın temel vazifesi olduğunu belirten Dernek Başkanı Hülya Kavuzlu, " Ülkemiz zor bir sınav vermekte. Tam da şu an BİR'lik zamanı. Aslında her zaman BİR'lik zamanı. Çok büyük dayanışma ve yardımlaşma var. Yapılan hayr ve yardımların sadece depremzedelere değil, tüm insanlığa yapılmış olduğunu düşünmek gerekir. Yaşanan büyük bir afet ve devletimize hep birlikte destek olmalıyız. Provokatif haberlere itibar göstermemeli, herhangi bölücü mesajlara karşılık milletçe birliğimizi bütünlüğümüzü korumalıyız. Devletimizin yanındayız, milletimiz için her zaman hazırız" dedi.

Muhabir: Mina Özertan