Güncel - Yaşam Kaynak: SEMA SEZEN 11.08.2024 13:00 Güncelleme: 09.08.2024 15:33

Konya'nın Akşehir ilçesinde altyapı yenileme çalışmaları yapılıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü, Akşehir ilçesinin tamamında su şebeke altyapısını yenileme çalışmalarına devam ediyor.
Konya'nın Akşehir ilçesinde altyapı yenileme çalışmaları yapılıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve yüzde 50 fiziki tamamlama oranını aşan 129 kilometrelik içme suyu şebeke ıslahı çalışmaları devam ediyor. Proje sahasında teknik incelemelerde bulunan KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir sürecin ilerleyişi hakkında bilgilendirme yaptı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın talimatlarıyla periyodik olarak Akşehir’e geldiklerini ve çalışmaları yerinde incelediklerini kaydeden Demir, “Biz Akşehir içme suyu altyapısına son derece önem veriyoruz. Çünkü Akşehir’i altyapı itibariyle dirençli altyapı şehirleri standartlarına uygun bir şekle getirmek için son hamle olan içme suyu şebeke hatları kalmıştı.” dedi.

Demir, altyapı yenileme çalışmalarının tamamlanmasıyla ilçedeki önemli bir eksikliğin giderileceğine işaret ederek sürdürdüğü açıklamasında, “Amacımız iki ay içerisinde Akşehir içme suyu altyapı projesinin tamamlanmasını sağlamak. Su kayıplarını azaltmış olacağız.” diye konuştu.