Güncel - Yaşam Kaynak: ANIL KARTAL 15.08.2024 10:00 Güncelleme: 14.08.2024 15:17

Konya Büyükşehir Belediyesinin eğitim kamplarına katılan öğrenciler atıcılık eğitimi aldı

Konya Büyükşehir Belediyesinin Taşkent ve Beyşehir'de bulunan gençlik ve eğitim kamplarına katılan öğrenciler, birbirinden farklı etkinliklerin yanı sıra; lazer tabancalarıyla atıcılık eğitimi aldı.
Konya Büyükşehir Belediyesinin eğitim kamplarına katılan öğrenciler atıcılık eğitimi aldı

Konya Büyükşehir Belediyesi Taşkent ve Beyşehir Atabey Gençlik ve Eğitim Kampları’nda düzenlenen çeşitli etkinliklerin yanı sıra lazer tabancalarıyla verilen atıcılık eğitimleri Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda takım arkadaşı Şevval İlayda Tarhan'la birlikte Türkiye'ye gümüş madalya kazandıran Yusuf Dikeç’i rol model alan öğrencilerden yoğun ilgi gördü. 

Kampta eğitim alan öğrencilerden Ahmet Faruk Yüce, “Olimpiyatlarda gümüş madalya kazanan milli sporcumuz Yusuf Dikeç, milli gururumuz olduğu için onun verdiği pozda atış yaptım. Milli sporcumuzla gurur duyuyorum. Normalde iki elimle atış yapıyordum ama Yusuf Dikeç’ten ilham aldığım için bu sefer tek elimle ateş ettim. Uğur İbrahim Altay’a bizler için böyle bir yer yaptığı için çok teşekkür ederim. Herkesin gelmesini öneririm, çok güzel bir yer” dedi.

Öte yandan Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ecdad Bahçesi’nde ailelere yönelik “Laser Run” etkinliği gerçekleştirildi. Dört farklı kategoride düzenlenen etkinlikte 232 katılımcı yer aldı. Yarışmacılar, parkurda lazer tabanca ile hedefleri vurmaya çalıştı. Etkinlikte dereceye giren yarışmacılara ödül verildi.