Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 15.08.2024 13:00 Güncelleme: 13.08.2024 13:13

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin destek verdiği aronya hasadı başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 31 ilçede çiftçiye yönelik sürdürdüğü fidan ve fide destekleri kapsamında süper meyve olarak bilinen aronya fidanı desteği verilen çiftçiler hasada başladı.
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin destek verdiği aronya hasadı başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçiye yönelik sürdürdüğü fidan ve fide destekleri kapsamında süper meyve olarak bilinen aronya fidanı desteği yapılan çiftçiler hasada başladı. 

Tarımda öncü olmaya ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ederken bir yandan da çiftçilere destek olmayı sürdürdüklerini ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Yeni bir meyvecilik projesi olan, yüksek antioksidan içermesi ve pek çok vitamine sahip olmasından dolayı sağlığa olumlu etkileri nedeniyle ‘Süper Meyve’ olarak adlandırılan aronyanın Konya tarımına kazandırılmasından büyük mutluluk duyuyorum. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar çiftçilerimize 165 dekar alanda 50 bin adet sertifikalı aronya fidanı desteğinde bulunarak; süper meyveyi şehrimizle buluşturduk. Çiftçilerimizin meyvenin hasadını yapmaya başladı. Bölgemizde toprak ve iklim şartlarına uyum sağlayan, işçiliğinin az, veriminin fazla olmasıyla bilinen aronyanın, alternatif ürünler kapsamında yaygınlaştırılması için çalışmalarımız devam ediyor.”