Yerel Yönetimler Kaynak: Hibya Haber Ajansı 17.09.2024 12:00 Güncelleme: 17.09.2024 12:46

Konya Büyükşehir Belediyesinden çevreci tesis

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Derebucak doğasının korunmasına katkı sağlayacak.
Konya Büyükşehir Belediyesinden çevreci tesis

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Konya genelinde çevreyi korumak ve atık suyun zararlı etkilerini bertaraf etmek amacıyla atıksu arıtma tesisleri yapmayı sürdürüyor.

Bu kapsamda Derebucak İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi yapımına devam eden Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, çalışmada yüzde 60 fiziki tamamlanma oranına ulaştı. Tesis inşaatını Derebucak Belediye Başkanı Ahmet Kısa ve İLBANK Bölge Müdürü Sedat Yılmaz ile birlikte inceleyen Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, yapım süreciyle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın direktifleri doğrultusunda ilçelere atıksu arıtma tesisi kazandırma çalışmalarının devam ettiğini belirten Demir, “Doğanhisar, Derebucak, Taşkent atıksu arıtma tesislerinin ihalesini yaptık. Şu anda da Derebucak Atıksu Arıtma Tesisi’nin inşaatında bulunuyoruz. İnşaatımız yüzde 60 civarında tamamlandı. Mekanik, elektrik ekipmanları atölyede tamamlanıyor. Onlar da geldikten sonra inşallah burayı yılsonu itibariyle tamamlamış olacağız. Burası yaklaşık 3 bin nüfusa hizmet edecek” dedi.