Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 02.08.2024 18:00 Güncelleme: 02.08.2024 11:45

Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu yarışmada dereceye girdi

Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu, 6. Uluslararası Uzay Modelleri Şampiyonası'nın Aksaray'daki 3. Etabında başarı elde etti.
Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu yarışmada dereceye girdi

Türkiye’de 6. Kez düzenlenen Uluslararası Uzay Modelleri Şampiyonası’nın Aksaray’daki 3. Etabında, Kapsül Teknoloji Platformu Gökbörüler Takımı S3 (Standart Paraşütlü Model) kategorisinde birincilik elde ederken, S6 (Şerit Paraşütlü Model) kategorisinde de hem ikincilik hem de üçüncülük dereceleri elde etti.

Kapsül, kazandığı bu başarıyla, Diyarbakır’da düzenlenecek 4. Etabı atlayarak, Eskişehir’de gerçekleştirilecek Uluslararası Uzay Modelleri Türkiye Şampiyonası’na doğrudan katılmaya hak kazandı. Kapsül’ün bu başarısı sadece takım için değil, aynı zamanda Konya ve Türkiye’de uzay ve hava sporlarının yaygınlaşması için de önemli bir adım oldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkı sunmak ve Konya’yı bir teknoloji üssü haline getirmek amacıyla 2021 yılında kurulan KAPSÜL Teknoloji Platformu, öğrencilerden oluşan takımlarla TEKNOFEST başta olmak üzere ulusal ve uluslararası birçok yarışmaya katılmaya yönelik çalışmalar yürütüyor.