Asayiş Kaynak: Hibya Haber Ajansı 15.07.2024 16:00 Güncelleme: 15.07.2024 11:59

Kıskaç-21 operasyonunda 10 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir'in Çeşme ilçesi Alaçatı Körfezinde "ASTERI" isimli bir tekneye yönelik düzenlenen "Kıskaç-21" operasyonunda; Uluslararası sularda yurt dışına kaçmaya çalışan 10 şüphelinin yakalandığını bildirdi.
Kıskaç-21 operasyonunda 10 kişi yakalandı

Bu sabah İzmir’in Çeşme ilçesi Alaçatı Körfezinde “ASTERI” isimli bir tekneye yönelik düzenlenen “Kıskaç-21” operasyonunda; Uluslararası sularda yurt dışına kaçmaya çalışan 10 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Şüphelilerden 8‘inin FETÖ Terör Örgütü mensubu olduğu tespit edildi.

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ve İzmir MİT Bölge Başkanlığı koordinesinde; İzmir İl Jandarma Komutanlığınca müşterek olarak yapılan çalışmalar sonucu; İzmir’in Çeşme ilçesi Alaçatı Körfezinde uluslararası sularda yurt dışına kaçmaya çalışan FETÖ terör örgütü üyeleri tekne içerisinde yakalandı. 

FETÖ’cülere göz açtırmayacaklarını belirten Yerlikaya, '' Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek.'' ifadesini kullandı.

Yerlikaya, İzmir Valiliği, MİT Bölge Başkanlığı ile operasyonları gerçekleştiren Jandarmayı ve Sahil Güvenliğini tebrik ederek, ''Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.'' dedi.