Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 29.07.2024 13:00 Güncelleme: 29.07.2024 13:11

Kısacık: Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ücretli öğretmenlerimize kadro ihdas edilmelidir

DEVA Partisi Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, ücretli öğretmenliğin mesleki anlamda adil bir uygulama olmadığına değindi.
Kısacık: Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ücretli öğretmenlerimize kadro ihdas edilmelidir

DEVA Partisi Adana Milletvekili Kısacık, ücretli öğretmenliğin mesleki anlamda adil bir uygulama olmadığına değindi ve eğitim sistemindeki aksaklıkları vurgulayarak, “Okullarımızda bir öğün sağlıklı yemek yediremediğimiz çocuklarımızla ve emeklerinin karşılığını alamayan ücretli öğretmenlerimizle gelecek inşa etmeye çalıştığımız bir eğitim sistemimiz var.'' dedi.

Çocukları yetiştiren ücretli öğretmenlerin, en iyi şartlarda 16 bin TL maaş aldığını belirten Kısacık, ''Bu maaş, asgari ücretin ve açlık sınırının altında bir maaş. Ücretli öğretmenler, gelir adaletsizliğine maruz kalarak çocuklarımızı eğitmek zorunda kalıyor. Bu bakımdan ücretli öğretmenlik uygulaması, hem öğretmenlerimizin motivasyonu açısından eğitim kalitesini düşürmektedir hem de öğretmenlik mesleğine hakarettir.” diye konuştu.

Konuşmasında TBMM’de görüşülen ama daha sonra geri çekilerek ekim ayına ertelenen Öğretmenlik Meslek Kanunu’na da yer veren Kısacık, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ücretli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi gerektiğinin altını çizerek, şunları aktardı:

“Birçok yanlışlığı içeren ve meclisten dönen Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun ekim ayında tekrar görüşülmesi planlanıyor. Bu yanlışlıklardan bir tanesi de kanunda ücretli öğretmenlerin istihdam biçimine yer verilmemiş olması. Yüce Meclisimize ve Milli Eğitim Bakanlığımıza çağrıda bulunuyorum. Gelin, ekim ayında, öğretmenlik mesleğinde kangren haline gelmiş olan ücretli öğretmenlik sorununu çözelim. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda, ücretli öğretmenlere yer verilmeli, istihdam biçimleri adil bir şekilde tanımlanmalı ve ücretli öğretenlerimize kadro ihdas edilmelidir.”