Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 26.07.2024 15:00 Güncelleme: 26.07.2024 15:02

Kısacık: 87 yıldır sahip olduğumuz havaalanımız hakkımızdır, kapatılamaz!

DEVA Partisi Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, Adana Şakirpaşa Havaalanı'nın kapatılacak olmasına tepki gösterdi.
Kısacık: 87 yıldır sahip olduğumuz havaalanımız hakkımızdır, kapatılamaz!

Kısacık, “Genel seçim sürecinde Adanalılara, Şakirpaşa Havaalanı’nın kapatılmayacağı sözü verilmişti”, diyerek iktidara sözünü tutması çağrısında bulundu.

Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın 10 Ağustos’ta yapılacak açılışıyla, Adana Şakirpaşa Havaalanı’nın kapatılması riskiyle karşı karşıya kalacağını TBMM’de düzenlediği basın toplantısıyla gündeme taşıyan DEVA Partisi Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, “Erdemli ile Silifke arasına yapılacak bir Havaalanı Mersin’in turizm potansiyelinin değerlendirilmesi açısından son derece faydalı olurdu. Adanalılar şehir merkezindeki ve şehrin tam göbeğindeki havaalanı yerine 35 km uzaklıktaki havaalanına gidecekler. Mersinliler de havaalanı için en uç sınır şehri olan Tarsus’a gidecekler. Her iki ilimizin de kendi havalimanlarına ihtiyacı varken, sanki nüfusu az, iki kırsal ilmiş gibi iki şehrin ortasına bir havalimanı yapmak yanlıştır. Çukurova Bölgesel Havalimanı ne Adana’nın ne de Mersin’in işine yarayacak bir havalimanı olmamıştır” dedi.

Adana Şakirpaşa Havaalanı’nın kapatılması halinde rant mücadelesi alanına dönüşeceğinin altını çizen Kısacık, havaalanının rant değil, 87 yıllık birikimiyle Türkiye’nin havacılık geleceğinin stratejik merkezi olması gerektiğini vurguladı:

Kısacık şunları söyledi:

“İktidarın Adana temsilcilerine sesleniyorum. Adana’nın sizin gözünüzde bir öneminin olmadığının farkındayız. Şakirpaşa Havaalanı’nın kapatılması halinde havaalanı arazisinde ortaya çıkacak ranta çökmek istediğinizin farkındayız. Ama şunu belirtmek isterim. Birileri rant sahibi olacak diye Adana Havaalanı’nın kapatılmasına izin veremeyiz. Adana Şakirpaşa Havaalanı rant değil; 87 yıllık kesintisiz hizmeti, kapasitesi ve burada edinilen tecrübeyle Türkiye’nin havacılık geleceğinin stratejik merkezlerinden birisi olmalıdır. 87 yıllık bilgi ve birikimiyle Türkiye’nin havacılık geleceğine önemli hizmetler sunacak olan Şakirpaşa Havaalanı, rant mücadelesine kurban edilmemelidir.”