Asayiş Kaynak: Hibya Haber Ajansı 15.08.2024 10:00 Güncelleme: 15.08.2024 08:01

Kırmızı kategoride aranan terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanı Yerlikaya, 29 vatandaşın şehidin olduğu 16 eylemin talimatını veren ve Kırmızı kategoride aranan sözde "Serhat Eyalet Komutanı ve YJA-STAR sorumlusu" teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
Kırmızı kategoride aranan terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanı Yerlikaya, 29 şehidin olduğu 16 eylemin talimatını vererek bu eylemlere bizzat katılan ve Kırmızı kategoride aranan sözde "Serhat Eyalet Komutanı ve YJA-STAR sorumlusu" teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Türkiyeden bu hainleri kazıyıp atmakta kararlı olunduğunu belirten Bakan Yerlikaya, "Teröristlerin nefeslerini bir bir keseceğiz." dedi.

Yerlikaya, Ağrı ili Doğubayazıt kırsalında gerçekleştirilen “Gürz-7” operasyonu hakkında şu bilgileri verdi:

"Ağrı ili Doğubayazıt kırsalında gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirilen teröristin İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesinde Kırmızı kategoride yer alan Bervar (K) adlı Seyran Çomak adlı teröristin; 28 güvenlik görevlisi ile 1 vatandaşın şehit edildiği, 72 güvenlik görevlisi, 2 sivil vatandaşın yaralandığı toplam 16 eylemin talimatını verdiği ve eylemlere bizzat katıldığı belirlendi. 2018 yılında sağ ele geçirilen BTÖ mensubunun ifadesi ile etkisiz hale getirildiği değerlendirilen Bervar kod adlı Seyran Çomak’a yapılan DNA testi sonucu “GÜRZ-7” operasyonunda ölü olarak etkisiz hale getirildiği tespit edildi."

Operasyonu gerçekleştiren Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma ve Güvenlik Korucularını tebrik eden Bakan Yerlikaya, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacağız, duraksamayacağız." açıklamasını yaptı.