Kültür Sanat Kaynak: AA 23.08.2024 09:22

Kırmızı halıda Filistin bayrağı taşındı

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da bu yıl 30'uncusu düzenlenen Saraybosna Film Festivali'nde (SFF), kırmızı halıda yürüyenlerin bazıları Filistin bayrağı taşıdı.
Kırmızı halıda Filistin bayrağı taşındı

Saraybosna Ulusal Tiyatrosu'nda devam eden SFF'de kırmızı halıda yürüyenlerden bazıları Filistin'e destek verdi ve İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etti.

Kırmızı halıda yürüyenlerden bazıları Filistin bayrağı taşırken, bazıları da Filistin bayrağı renginde kıyafetler giydi.

Film gösterimleri için kırmızı halıda yürüyen bazı sanatçılar da kefiye taktı.

Törene Türkiye’den katılan Spiritüeller Maneviyatlılar Derneği Başkanı Hülya Kavuzlu ve kendilerine eşlik eden dernek üyeleri kırmızı halı üzerinde Filistin bayrağı açarak yürüyüş gerçekleştirdiler. Festivalin davetlileri ve izleyicileri gerçekleşen Filistin desteğine alkış ve sloganlarla eşlik ettiler.

SARAYBOSNA2

Dernek başkanı Hülya Kavuzlu; "Filistin halkının mücadelesi, tüm insanlık için bir direniş sembolüdür. Onların adalet ve özgürlük arayışına destek olmak, bizim de insanlık görevimizdir." dedi. Ayrıca, "Filistin, sadece bir toprak parçası değil, bir vicdan meselesidir. Bizler bu vicdanın sesini her platformda duyurmaya devam edeceğiz." sözleriyle Filistin'e olan desteğini vurguladı.