İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Kilis'te bin depremzedeye iftar verildi

Kilis'te bin depremzedeye iftar verildi

​Kilis'te bin depremzedeye iftarda kentin önemli lezzetleri arasında bulunan ve tescilli Kilis tava ikram edildi.

Kilis'te bin depremzedeye iftarda kentin önemli lezzetleri arasında bulunan ve tescilli Kilis tava ikram edildi.

İyiliğe Uçanlar Uluslararası İnsani Yardım Derneği üyeleri tarafından, kasapların da yardımıyla hazırlanan Kilis tavaları daha sonra taş fırında pişirildi.

Hazırlanan Kilis tavalar ambalajlanarak iftarda depremzedelere servis edildi.

Derneğin kurucu üyesi Elif Aksoy, gazetecilere, Kilis Valiliği koordinesinde ramazanda çok güzel bir proje yaptıklarını dile getirdi.

Aksoy, ramazan ayının başlamasından itibaren günlük ortalama 2 bin kişilik iftar yemeği hazırladıklarını söyledi.

Aksoy, "Günlük bin kişilik yemek her gün Kilis Cumhuriyet Meydanı’nda ikram ediliyor. Geri kalanlar ise Hatay, Kırıkhan, Hassa, Nurdağı gibi deprem bölgelerine iftar yemeği olarak dağıtılıyor." dedi.

Aksoy, "Bu akşam da tavacı İzzet ustanın desteği ile Kilis'in meşhur yemeği Kilis tavayı depremzedelere iftar yemeği olarak hazırladık. 250 adet tava toplam bin kişiye iftar yemeği olarak sunuldu." diye konuştu.