Vakıf Katılım web
Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 15.06.2024 18:00 Güncelleme: 15.06.2024 18:05

Kemal Kılıçdaroğlu: Adalet Yürüyüşü 7 yaşında

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nün yıl dönümünde mesaj yayımladı.
Kemal Kılıçdaroğlu: Adalet Yürüyüşü 7 yaşında

Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nün yıl dönümü hakkında şunları söyledi:

"Henüz 18 yaşında arkadaşlarıyla birlikte Amerikan sömürgeciliğine karşı mücadele eden genç Kemal'in bir derdi vardı. Uzun yıllar devletine bürokrat olarak hizmet eden, milletinin parasını çetelere, tefecilere ve halk düşmanı baronlara yedirmemek için mücadele veren bürokrat Kemal'in de bir derdi vardı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olan, bu milletin bir tek kör kuruşuna elini uzatmayan, uzatanlarla canı pahasına mücadele eden Bay Kemal'in de bir derdi vardı. Bugün ise vatandaş Kemal olarak bir derdim var… Benim gözümde, dünyalar dolusu hazinenin milletimin nokta kadar çıkarı karşısında pul kadar değeri yoktur. Bunu böyle bilin."

7 yıl önce olduğu gibi bugünde, adaleti arayan herkesin ve her kesimin yanında olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Ayşe Ateş'in, Emine Şenyaşar'ın, Türkan Elçi'nin, Mısra Öz'ün, Şengül Hablemitoğlu'nun, Emel Korkmaz'ın, Gülsüm Elvan'ın, Ayşe Bülbül'ün, evladımız Vera’nın Can Atalay'ın, Selahattin Demirtaş’ın, Adnan Selçuk Mızraklı'nın, tutuklu gazetecilerin, Gezi tutuklularının, KHK mağdurlarının, Cumartesi Anneleri’nin, 28 Şubat mağdurlarının, Ergenekon Kumpası mağdurlarının dün olduğu gibi bugün de yanlarındayım" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Hak, Hukuk ve Adalet mücadelesi verenlere selam yollayarak "Adalet olmazsa hak yerini bulmaz. Hak yerini bulmazsa, insan yaşamaz, devlet ölür. Ve unutmayın, firavunun karşısında olmak yetmez, Musa'nın yanında olmadıkça" ifadelerini kullandı.