Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 30.07.2024 15:00 Güncelleme: 30.07.2024 15:11

Kenan Işık için AKM'de anma töreni düzenlendi

Yaklaşık 10 yıl komada kaldıktan sonra, dün yaşamını yitiren sanatçı Kenan Işık için Taksim AKM'de anma töreni düzenlendi.
Kenan Işık için AKM'de anma töreni düzenlendi

 Anma töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Tüm Türkiye'nin takdirine ve sevgisini kazanan bir insan, yine bugün de hepimizi ortak bir duyguda birleştirdi. Hepimiz çok üzgünüz ve kederliyiz. Kenan Işık'a rahmet diliyoruz” dedi.

Usta sanatçı Kenan Işık için Taksim Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) anma töreni düzenlendi. Işık ailesinin taziyeleri kabul ettiği anma töreninde, sırasıyla; Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, merhum Işık’ın oğlu Mehmet Işık, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy birer konuşma yaptı. İmamoğlu, merhum Işık’ın Türk bayrağına sarılı tabutunun yanı başında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bugün çok değerli tiyatro ve seslendirme sanatçısı, sunucu, gazeteci, kültür insanı Kenan Işık'ı kaybetmeyen büyük üzüntüsü içerisindeyiz. Kenan Bey, toplumun her kesimi tarafından sevilen, saygı gören ve takdir edilen bir insandı. Gerek sahne üstünde, gerek kamera arkasında birbirinden başarılı birçok çalışmayla, gönülden insanların sevgisini kazanmıştır. Oyunculuğunun yanı sıra yönetmenliği, yazarlığı, sanat çalışmalarıyla birlikte TV sunuculuğu da ayrı bir yer almıştı yaşamında. Ve özellikle kendisini ekranda daha iyi tanırken, sadece bir programla insanlara ne kadar güzel mesajlar, topluma ne kadar kıymetli anekdotlar sağladığını, bir yarışma programından bile, o kısacık diyaloglarla inanılmaz dersler veren, inanılmaz katkılar sunan bir insandı. O etkileyici sesi, beyefendi tavrı hiçbir zaman aklımızdan çıkmayacak.”

Merhum Işık’ın oğlu Mehmet Işık da duygularını şu sözlerle dile getirdi:

“Dualarınız ve dilekleriniz için teşekkür ediyorum ailem adına. Ömrü boyunca babam, her şeyden çok iyi, adaletli ve merhametliydi. Memleketinin insanını hep çok iyi tanımış, bir o kadar da sevmişti. Sanatında hep memleketi ve insanı için, sanatı vasıtası ile dünyayı bulduğundan daha iyi bir yer olarak bırakmak için ve sanatını bunun için kullanmayı amaçlamıştı her zaman. Ve kime sorarsanız sorun, bence bunu başardı. Sadece abime ve bana babalık değil, ülkenin bütün insanları için babalık görevini ve rol modellik görevini üstlendi.Şu anda kendisine ben, buradan, bu sahneden minnetimi sunarken, eminim hepiniz de aynı minnet duygusu içerisindesinizdir. Babamın ruhu huzur içindedir. Nur içinde yatsın. Hepimizin başı sağ olsun.”

21 Mart 2014 tarihinde düşme sonrasında beyin kanaması geçiren sanatçı Kenan Işık, 10 yıldır komadaydı. Uzun yıllardır tedavi gören 76 yaşındaki Işık, dün hayatını kaybetmişti. Merhum Işık, 31 Temmuz Çarşamba günü, Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’na defnedilecek.