Asayiş Kaynak: Hibya Haber Ajansı 01.07.2024 14:00 Güncelleme: 01.07.2024 15:25

Kayseri'deki olaylarda 67 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dün Kayseri'nin Melikgazi Eskişehir Bağları bölgesinde Suriye uyruklu bir şahsın bir kız çocuğunu taciz etmesi konusuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Yerlikaya, daha sonra çıkan olaylarda 67 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.
Kayseri'deki olaylarda 67 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dün Kayseri'de Suriye uyruklu bir şahsın bir kız çocuğunu taciz etmesi konusu sonrası çıkan olaylarda 67 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Yerlikaya, konuyla ilgili dün akşam saatlerinde Kayseri, Melikgazi Eskişehir Bağları bölgesinde Suriye uyruklu I.A adlı şahısın, akrabası olan Suriyeli bir kız çocuğunu taciz etmesi üzerine, çevredeki vatandaşlar tarafından yakalanarak güvenlik güçlerine teslim edildiğini ve derhal soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Daha sonra vatandaşların bu bölgede toplanarak yasa dışı hareket ettiği ve Suriye uyruklu şahıslara ait ev, iş yeri ve araçlara zarar verrdiğini belirten Bakan Yerlikaya," Söz konusu eylemlere güvenlik güçlerimizin müdahalesi esnasında 67 şahıs gözaltına alınmıştır. Toplanan kalabalık saat 02.00’dan sonra dağılmıştır." dedi.

Yerlikaya, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu vurgulayarak, "Güvenlik güçlerimiz tüm suç ve suçlularla mücadelesini dün olduğu gibi bugün de sürdürmektedir. Yüce Türk Adaleti, suçlulara hak ettikleri cezaları vermektedir. Halkımızın kamu düzenini, güvenliğini ve insan haklarını gözetmeden çevreye zarar vermesi kabul edilemez. İnancımızda, medeniyet değerlerimizde, Aziz Milletimizin sicilinde olmayan yabancı düşmanlığına müsaade edemeyiz." ifadelerine yer verdi.