Yerel Yönetimler Kaynak: Hibya Haber Ajansı 16.09.2024 15:00 Güncelleme: 16.09.2024 08:52

Kayseri'de kadın üreticilere 10 bin yarka yumurta tavuğu dağıtıldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 'Tavuklar Bizden Üretim Sizden' kampanyasında kırsal kesimde yaşayan kadın üreticilere 10 bin adet yarka (ferik) yumurta tavuğu dağıttı.
Kayseri'de kadın üreticilere 10 bin yarka yumurta tavuğu dağıtıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile endüstriyel yapıya alternatif olarak kırsalda yaşayan girişimci kadın üreticilere kişi başı 10 adet yumurta tavuğu dağıtımı yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tavuk Dağıtım Programı gerçekleştirildi. Kadir Has Kongre Merkezi otoparkında gerçekleşen Kayseri’de Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğu’nun Yaygınlaştırılması Projesi’nde kadın üreticilerin sevincine Başkan Büyükkılıç da ortak oldu.

Tavukları teslim alan kadın üreticiler, verdiği destek ve katkılardan dolayı Başkan Büyükkılıç’a teşekkürlerini iletti. Kadın üreticiler, “Bu güzel desteğiniz, hem ekonomik hem de moral açısından bizlere büyük bir güç verdi. Sizlerin bu anlamlı yardım eli, kadınlar olarak bizleri daha da umutlandırmıştır” dedi.

Başkan Büyükkılıç, kadın üreticilere seslenerek, “Siz hanımefendiler, evimizin bereketi, temel direği, annemiz, bacımız, kardeşimizsiniz, ayrı ayrı sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Üretenin hizmetkarı olduklarının altını çizen Başkan Büyükkılıç, “Kayseri’miz yumurtacılığın merkezi. Hanımefendilere yönelik bu projeyi hayata geçirmek suretiyle onları teşvik ediyor, üreten olmalarını sağlıyoruz.” ifadesini kullandı.