Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 26.04.2024 14:00 Güncelleme: 26.04.2024 15:58

Kayseri'de Kadın Kooperatifleri Destek Programı Çalıştayı düzenlendi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle, Kayseri'de bulunan kadın kooperatiflerinin sürdürülebilirliklerini sağlamak adına güçlü iletişim ağları kurmalarını sağlamak ve yeni pazarlara erişim imkanı oluşturmak için Kadın Kooperatifleri Destek Programı Çalıştayı düzenlendi.
Kayseri'de Kadın Kooperatifleri Destek Programı Çalıştayı düzenlendi

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından desteklenen, Kadın Çiftçiler Ekolojik Eğitim ve Üretim Merkezi Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin ‘Sürdürülebilirlik İçin İletişim Köprüleri Kuruyoruz Projesi’ hibe almaya hak kazanırken, proje kapsamında Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneği, Tarsus Slowfood Yeryüzü Pazarı Derneği ile birlikte bir çalıştay düzenlendi.

Kadir Has Kongre Merkezi Erciyes Salon’da Kadın Çiftçiler Ekolojik Eğitim ve Üretim Merkezi Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından düzenlenen Kadın Kooperatifleri Destek Programı Çalıştayı’na Hatay, Malatya, İstanbul ve Kayseri’den kadın kooperatifleri katıldı.

Programda, Sürdürülebilirlik İçin İletişim Köprüleri Kuruyoruz Projesi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Kadın Çiftçiler Ekolojik Eğitim ve Üretim Merkezi Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Şükran Baş Doğan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’deki 24 kadın kooperatifinden biri olduklarını belirterek, “Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı’nın Avrupa Birliği Projesi kapsamında açmış olduğu proje yarışmasında Kayseri’yi temsilen biz de kazandık. Türkiye’deki 24 kadın kooperatifinden biri olduk. Burada bizim yaptığımız şey kadın kooperatiflerinin sürdürülebilirliğini sağlamak için iletişim köprüleri kurmak adı altında bir projeydi. Burada da Kayseri’deki bütün kadın kooperatiflerini misafir ettik. Türkiye’de başarılı olan 2 kadın kooperatifimiz var; Hatay’dan HAZEK Kadın Kooperatifi, Malatya’dan Toprak Ana Kadın Kooperatifi’nin yetkilileri burada” şeklinde konuştu.

Kooperatif olarak hedeflerini açıklayan Doğan, “Kadın kooperatiflerinin kurulmasından ziyade sürdürülebilirliği çok önemli olduğu için bunların sürdürülebilirliğini sağlamak ve birlikte bir iletişim ağı oluşturmak, birlikten güç doğar diyerek kadın kooperatiflerinin birbiriyle güçlenmesini sağlamak” dedi.