Eğitim Kaynak: Hibya Haber Ajansı 24.05.2024 09:30 Güncelleme: 23.05.2024 14:25

Kayseri'de Eğitim İş Birliği Protokolü imzalandı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı arasında ''Eğitim ve İyileştirme Faaliyetlerine İlişkin İş Birliği Protokolü'' imzalandı.
Kayseri'de Eğitim İş Birliği Protokolü imzalandı

Başkan Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bu kez de Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı ile ortaklaşa olarak ''Eğitim ve İyileştirme Faaliyetlerine İlişkin İş Birliği Protokolü'' yaptı.

İş Birliği Protokol Töreni’nde yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesindeki Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) meslek edinme kursları ile Kayseri’de 141 alanda ders veren bir kuruluş olduğunu ifade ederek, “KAYMEK’imiz sayın valimizin deyimiyle altıncı üniversite olarak anılıyor. Binlerce insana dokunuyor ve onların hem eğitim almasını hem de donanımlı olmasını, meslek edinmesini sağlıyor. Sonrasında da o mesleği Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği halinde sertifikalandırılıyor ve ihtiyacı olan yerlerde iş ararken, kullanmasını sağlamaya çalışıyoruz.” dedi.

Cezaevinde olan vatandaşların hem zamanını değerlendirme, hem meslek edinme ve sosyal proje kazandırma anlamında iş birliği halinde çalışma yaptıklarını dile getiren Başkan Büyükkılıç, şöyle konuştu:

“Tabi ki yine cezaevinde olan kardeşlerimizin hem zamanını değerlendirme, hem de meslek edinme, hem onlara sosyal proje kazandırma bağlamında da işbirliği halinde çalışma yapıyoruz. O açıdan da KAYMEK Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezimiz, Spor A.Ş. marifetiyle değişik etkinliklere imza atıyoruz. Oralarda gerekli çalışmaları yapıyoruz. Şu anda da değerli başsavcımız ile bunun protokolünü imzalıyoruz.”

Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz ise Kayseri merkez ve Bünyan ilçesinde 6 ceza infaz kurumu olduğunu, bu ceza infaz kurumlarında yaklaşık 5 bin 500 hükümlü ve tutuklunun barındırıldığını hatırlattı.

Başsavcı Korkmaz, yapılacak hizmetin ve kursların hayırlı olmasını, devlete, millete güzellikler getirmesini temenni etti.

Büyükşehir belediyesi bünyesindeki Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) tarafından gerçekleştirilecek eğitimler ile hükümlülerin, çeşitli branşlarda eğitim alarak hem meslek edinmeleri hem de hayata tutunması sağlanacak.