Yerel Yönetimler Kaynak: Hibya Haber Ajansı 11.09.2024 18:00 Güncelleme: 09.09.2024 22:11

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi'nde rüzgar enerji santrali kararı

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, Rüzgar Enerji Santrali'nin (RES) finansmanı kapsamında her türlü iş ve işlemlerin yapılması için Başkan Memduh Büyükkılıç'a tam yetki verirken, projede yıl sonuna doğru enerji üretilmesinin hedeflendiği açıklandı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi'nde rüzgar enerji santrali kararı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2024 Yılı Eylül Ayı Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Mecliste 37 asıl, 30 ek olmak üzere toplam 67 gündem maddesi meclis üyelerince müzakere edilerek, karara bağlandı.

Meclis üyeleri, çevre kirliliğinin giderilmesi, çevrenin korunması, iyileştirilmesi ve temizlenmesinde kullanılmak üzere alınacak araçlar için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan yardım alınması talebini görüştü.

Başkan Büyükkılıç, Bakan Murat Kurum’a ve ekibine teşekkür ederken, talep meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddeleri arasında Kayseri Ulaşım Turizm İnşaat Taahhüt Proje Müşavirlik Telekomünikasyon San. ve Tic. A.Ş.’nin, Rüzgar Enerji Santrali’nin (RES) finansmanı kapsamında her türlü iş ve işlemlerin yapılması için Başkan Büyükkılıç veya görevlendireceği kişiye yetki verilmesi talebi de görüşüldü.

Talep, meclis üyelerince oy birliği ile kabul edilirken, Başkan Büyükkılıç, 2024 sonuna doğru enerji üretmesi planlanan proje ile ilgili önümüzdeki günlerde meclisten bir heyeti yapılan çalışmaları yerinde görmek için davet etti.