Türkiye - Gündem Kaynak: Cansu YILMAZCAN ÖZKAN 01.08.2024 11:00 Güncelleme: 01.08.2024 12:54

KAYMEK'te Meddata Hastane Otomasyon Sistemi Kursu açıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmetlerini sürdüren Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK), Meddata Hastane Otomasyon Sistemi Kursu ile hastanelerin hasta kabul, poliklinik sekreterliği ve acil sekreterliği kısımlarında çalışmaya yönelik eğitimler veriyor.
KAYMEK'te Meddata Hastane Otomasyon Sistemi Kursu açıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi KAYMEK, vatandaşların istek ve talepleri doğrultusunda sosyal yönden gelişimlerine katkı sağlamak ve istihdama doğrudan veya dolaylı etki etmek amacıyla Meddata Hastane Otomasyon Sistemi Kursu açtı.

Kurslar, haftanın 6 günü KAYMEK Köşk ve KAYMEK Akademi Tesisleri’nde gerçekleştiriliyor.

KAYMEK Köşk ve KAYMEK Akademi Tesisleri Meddata Hastane Otomasyon Sistemi Öğretmeni Ahnes Bayyurt kurs ile hastanelerde istihdam sağlamayı amaçladıklarını belirterek, “Hastanelerin hasta kabul, poliklinik sekreterliği ve acil sekreterliği kısımlarında çalışmaya yönelik eğitimler veriyoruz. Pazartesi, çarşamba, cuma günleri eğitimimiz Köşk şubesinde, salı, perşembe, cumartesi günleri ise Akademi şubesinde gerçekleşiyor.” diye konuştu.

Yaklaşık 60 öğrenciye kurs verdiklerini dile getiren Bayyurt, “Bu öğrencilerimiz sğustos sonu eylül başı gibi bu kursu tamamlayacaklar. Eylül’de tekrardan kayıtlarımız başlayacak, ekimde yeni döneme başlayacağız. En az lise mezunu olma şartı var kursumuza yazılmak için ve temel bilgisayar bilgisine sahip olmaları gerekiyor.” dedi.