Halkbank web
Ekonomi Kaynak: SEMA SEZEN 07.08.2024 14:00 Güncelleme: 07.08.2024 14:47

Katılımevim'den katılım bankası kuruluşu kararı

Katılımevim Tasarruf Finansman A.Ş, katılım bankası kurma kararı aldı.
Katılımevim'den katılım bankası kuruluşu kararı

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklama şöyle:

''Kuruluşundan bu yana güçlü sermaye yapısına ulaşarak müşterilerinin konut, otomobil ve işyeri alımına yönelik finansman ihtiyaclarını en hızlı ve maliyeti düşük şekilde karşılayarak sektörün en güçlü büyüyen şirketi olma misyonuyla hareket eden şirketimiz, yalnızca müşterileri ve hissedarları için değil, topluma ve tüm paydaşlarına değer katacak çalışmalarda bulunmak için faaliyet göstermeye devam etmektedir.

Şirketimizin yüksek büyüme ivmesiyle karlılığında yaşadığı artış ve gerçekleştirilen yatırımlarla güçlenen sermayesi neticesinde Ülkemizin büyüme dinamiklerine paralel yeni yatırımlar değerlendirilmiştir. Bu amaçla özellikle  ülkemizin stratejik sektörlerinden tarım ve hayvancılık, ithal ikamesi sağlayacak sanayi ve üretim tesisleri, savunma sanayi ve madencilik sektörlerinin finansman ihtiyaçlarını büyüme stratejimiz doğrultusunda finansal olarak destekleyecek bir Katılım Bankası kurulması kararı alınmıştır.

Şirketimizin göstermiş olduğu büyüme adımlarına devam ederek bankacılık alanında da faaliyete başlayacak olmamız, bankacılık sektörüne dinamik ve atak bir girişim kazandıracaktır. Tasarruf finansman sektöründe sahip olduğumuz yetkinlikler, tecrübe ve referanslar ile ulusal pazarda finansal çözümler sunmak, sektörde katma değerli bir katılım bankası geliştirmek için yola çıkılmaktadır. Şirket, 2025 stratejisi doğrultusunda, portföyünde yer alan 3.051.593 aday potansiyel müşterisi, 100.868 aktif müşterisi ile güçlü sermaye yapısı ve dinamik kurumsal yönetim anlayışını kullanarak topluma ve hissedarlarının birikimlerine değer katmayı amaçlamaktadır.

Bu amaçla şirketimizin yüzde 99,9 sermayedar olduğu bir katılım bankası kurulması için gerekli çalışmaların gerçekleştirilmesi, bu konuda gerekli yasal izinlerin alınması için BDDK'ya kuruluş izin başvurusunun yapılması, kuruluş izni akabinde faaliyete geçebilmek için kanun ve yönetmeliklerde öngörülen tüm şartların yerine getirilmesi konularında genel müdürlüğün yetkilendirilmesine karar verilmiştir.''