Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 08.08.2024 12:00 Güncelleme: 08.08.2024 12:34

KASKİ, Develi Soysallı Mahallesi'nde sondaj kuyusu açtı

Kayseri Su ve Kanalizasyon idaresi (KASKİ), Develi İlçesi'ne bağlı Soysallı Mahallesi'nde yaşanabilecek olası problemlerin önüne geçmek için sondaj kuyusu açtı.
KASKİ, Develi Soysallı Mahallesi'nde sondaj kuyusu açtı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, özellikle yaz aylarında nüfus artışına bağlı olarak su iletimini daha güçlü hale getirmek için merkez ve ilçelerde sondaj çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Develi İlçesi’ne bağlı Soysallı Mahallesi’nde yaşanabilecek olası problemlerin önüne geçmek için sondaj kuyusu açıldı.

Dünya genelinde küresel ısınma ve aşırı tüketimden kaynaklı temiz suya ulaşmanın her geçen gün arttığını, bununla birlikte sürekli olarak yeni kaynak arayışına girdiklerini vurgulayan Başkan Büyükkılıç şunları söyledi:

“Tabi ki su olmadan hayat olmaz. Suyun yönetimi ve sevkiyatından sorumlu kuruluşumuz olan KASKİ ile merkez ilçe ayrımı yapmadan her mahallemize temiz ve kaliteli içme suyu iletimi için gayret ediyoruz. Şuanda suya ulaşmakta çok şükür her hangi bir sıkıntımız yok. Vatandaşımıza yaşamın en temel kaynağı olan suyu ulaştırmak için sürekli yeni kaynak arayışlarına gidiyoruz. KASKİ Genel Müdürlüğümüze bağlı teknik ekiplerimiz içme suyu olmayan ya da yetersiz gelen mahallelerin yer aldığı alanlarda, jeofizik raporlar doğrultusunda su tespiti yapılan mevkilerde sondaj kuyusu açarak, içme suyu temini için çalışmalara başlıyorlar.''

Büyükkılıç, KASKİ’nin Soysallı Mahallesi’nde sondaj kuyusu açtığını ifade ederek, “Develi ilçemize bağlı Soysallı Mahallemizde yaz aylarında nüfusun da artmasıyla birlikte zaman zaman sıkıntı yaşanabiliyordu. Ancak KASKİ’miz gerekli çalışmaları yaparak sondaj kuyusu açtı. Saniyede 46,5 litre su basacak olan proje sayesinde inşallah bölge halkımızın sıkıntısını çözmüş olacağız.” diye konuştu.