Spor Kaynak: Haber Merkezi 26.05.2024 20:55 Güncelleme: 26.05.2024 21:24

Beşiktaş sezonu mağlubiyetle bitirdi

Trendyol Süper Lig'in 38. ve son haftasında Kasımpaşa sahasında Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. Mücadeleyi ev sahibi ekip 2-1 kazandı ve sezonu 5. bitirdi.
Beşiktaş sezonu mağlubiyetle bitirdi

Trendyol Süper Lig'de heyecan sona erdi. 38. hafta maçında Kasımpaşa ile Beşiktaş kozlarını paylaştı.

Siyah beyazlılar mücadeleyi 2-1 kaybederek ligi yenilgiyle tamamladı.

Kasımpaşa'ya galibiyeti getiren golleri 4. dakikada Nuno da Costa ve 61. dakikada Yasin Özcan kaydetti. Beşiktaş'ın tek golü ise 87. dakikada Semih Kılıçsoy'dan geldi.

Bu sonuçla Beşiktaş 2023-2024 Süper Lig sezonunu 6. sırada bitirdi. Kasımpaşa ise Beşiktaş'ı geçerek 5. oldu ve Avrupa vizesi aldı.

İlk yarı

4. dakikada Kasımpaşa 1-0 öne geçti. Sağdan ceza sahasına giren Fall'un içeri çevirdiği topu Da Costa ağlara gönderdi: 1-0.

20. dakikada Semih Kılıçsoy rakibinden kaptığı topla ceza sahasına sol çaprazdan girip şutunu çekti, kaleci gole izin vermedi.

35. dakikada Mustafa Hekimoğlu'nun sağdan ortaladığı topu arka direkte Semih Kılıçsoy tamamladı, meşin yuvarlak auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Kasımpaşa'nın üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarı

57. dakikada Semih Kılıçsoy topu savunmanın üzerinden aşırtarak Fahri'yi kaleciyle karşı karşıya bıraktı. Siyah-beyazlı oyuncunun şutunda, kaleci gole izin vermedi.

60. dakikada Kasımpaşa skoru 2-0 yaptı. Aytaç Kara'nın sağdan ortaladığı topu arka direkte Yasin Özcan tamamladı ve meşin yuvarlak filelerle buluştu: 2-0.

87. dakikada Beşiktaş'ın golü geldi. Ceza sahası sol çaprazında Cenk Tosun'la paslaşan Semih Kılıçsoy çaprazdan şutunda topu ağlara gönderdi: 2-1.

Kasımpaşa, karşılaşmayı 2-1 kazandı.

Siyah-beyazlı takımda kupa finalinde forma giyen 10 oyuncu görev almadı

Ziraat Türkiye Kupası'nda Trabzonspor'u 3-2 yenerek 11. kez zafere ulaşan ve gelecek sezon Avrupa'yı garantileyen Beşiktaş, Kasımpaşa deplasmanına 10 değişiklik yaparak çıktı.

Trabzonspor ile oynanan karşılaşmanın 11'inden sadece Arthur Masuaku'ya forma veren teknik sorumlu Serdar Topraktepe, Kasımpaşa karşısında müsabakaya Ersin Destanoğlu, Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç, Bakhtiyor Zaynutdinov, Arthur Masuaku, Demir Ege Tıknaz, Alex Oxlade-Chamberlain, Fahri Kerem Ay, Mustafa Hekimoğlu, Semih Kılıçsoy ve Cenk Tosun 11'iyle başladı.

Fahri Kerem ilk kez 11'de

Beşiktaş 19 Yaş Altı Takımı'nda forma giyen Fahri Kerem Ay, A Takım'la ilk kez 11 kişilik kadroda yer aldı.

Corendon Alanyaspor ile oynanan lig maçının uzatma dakikalarında ilk kez siyah-beyazlı takımda görev alan 2005 doğumlu oyuncu, Kasımpaşa maçında orta sahada görev yaptı.

Bu sezon çeşitli karşılaşmalarda forma giyen Mustafa Hekimoğlu da ilk kez 11'de forma giydi.