Spor 13.03.2018 22:06 Güncelleme: 13.03.2018 22:52

Kartal'ın Basketbol CL'deki Son 16 Kabusu

Siyah Beyazlılar FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde ikinci kez Son 16'da elendi.
Kartal'ın Basketbol CL'deki Son 16 Kabusu

Bertan ERMAN

Beşiktaş Sompo Japan, 2. sezonu düzenlenen FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde, ikinci kez Son 16 turunda turnuvaya veda etti. Siyah Beyazlılar, geçen dönem ilk kez düzenlenen turnuvada, bir diğer temsilcimiz Pınar Karşıyaka ile karşılaşmıştı. Karşıyaka'daki ilk maçı 75-70 kaybeden Beşiktaş Sompo Japan, evinde oynadığı rövanş maçında çift haneli üstülük elde etse de, Yeşil Kırmızılılar'ın geri dönüşüne engel olamamış ve mücadeleyi 90-83 kaybederek elenmekten kurtulamamıştı. Bu sezon grubunu lider tamamlayan Siyah Beyazlılar, Almanya'nın Medi Bayreuth takımıyla karşı karşıya geldi. Favori gösterildiği eşleşmede ilk maçı 81-76 kaybeden Kara Kartallar, ikinci maçta rakibiyle 84-84 berabere kaldı ve ikinci kez çeyrek finale çıkamadı.

Beşiktaş Sompo Japan Başantrenörü Ufuk Sarıca, bu konu hakkıında, "Net favori değiliz. Bunu kabul etmemiz gerekiyor. basketbolda bize baskı yaratmış olabilir. Belki daha iyiye gitmemiz gerekiyordu. Bence biz buranın direk 1 numaralı favorisi değiliz." dedi. Ufuk Sarıca, karşılaşma hakkında, "Maalesef bugün istediğimiz tarzda bir oyun oynayamadık. Rakibimiz daha iyi oynadı ve bu turu hak etti. Daha tecrübeli olmamız gerekiyor. Çok telaşlı hücum ettik. Boş atışları değerlendiremeyince, istediğimizi yapamadık. Kötü bir zamanda yakalandık, hastalıklar, sakatlıklar, ama bu bize mazeret olamaz." ifadelerini kullandı.

Siyah Beyazlıların Haitili oyuncusu Cady Lalanne ise, "Çok sert bir maçtı İki takım da sert oynadı. Elimizden gelin en iyisini yaptık ama onlar bizden daha iyi şut soktular." dedi.