Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 16.04.2024 01:30 Güncelleme: 15.04.2024 12:20

Karamollaoğlu: Ortadoğu'daki son gelişmeler endişe verici boyutlara ulaşmış bulunmaktadır

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ortadoğu'daki son gelişmeler endişe verici boyutlara ulaştığını belirtti.
Karamollaoğlu: Ortadoğu'daki son gelişmeler endişe verici boyutlara ulaşmış bulunmaktadır

Karamollaoğlu, Ortadoğu’daki son gelişmeler endişe verici boyutlara ulaşmış bulunduğunu belirtti.

7 Ekim Aksa Tufanı Operasyonunun ise olayların başlangıcı değil sonucu olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, "Herkes bilmelidir ki, bugün karşı karşıya kaldığımız çatışmaların baş sorumlusu işgal rejimi İsrail’dir. Siyonist İsrail, Gazze’de uyguladığı soykırımı gözlerden uzaklaştırmak ve 7 Ekim’den bugüne her geçen gün kaybettiği dünya kamuoyu desteğini tekrar kazanmak için İran’ı hedef alarak, şaşırtma uygulamaya çalışmaktadır. Bu amaçla; İran’ın Şam konsolosluğuna saldırmış, İranlı general ve sivil yetkilileri katletmiştir. Böylece İsrail, ateşi bölgeye yaymayı hedeflemektedir." dedi.

Karamollaoğlu, uluslararası hukuku yok sayan bu saldırıya karşı İran’ın meşru müdafaa hakkı olduğunun altını çizerek şu ifadeleri kullandı:

"İran tarafından dün verilen ve oldukça makul olan karşılık bu bağlamda değerlendirilmelidir. Her yaptığının yanına kar kaldığı rahatlığıyla hareket eden İsrail, dün itibariyle her şeyi bir kere daha düşünecektir, düşünmelidir! Ayrıca ABD ve “gelişmiş kabul edilen” ülkelerin barışı tesis etmek adına değil adeta İsrail zulmüne açıktan destek vermek adına yarışır durumda oldukları da bir kez daha görülmüştür."

Herkesin asıl odaklanması gereken yerin Gazze ve işgal altındaki Filistin toprakları olduğunu belirten Kramollaoğlu, "Artık herkes Gazze’deki soykırımın engellenmesi için üzerine düşeni yapmalıdır. Katliamı bir politika olarak benimseyen işgalci İsrail’e geri adım attıracak çabalar derhal tatbikata konulmalıdır." açıklamasını yaptı.