Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 12.07.2024 16:00 Güncelleme: 12.07.2024 16:50

Kanada, Ukrayna'ya ek 500 milyon dolar askeri yardım taahhüdünde bulundu

Washington, 12 Temmuz (Hibya) - Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Ukrayna'nın özgürlüğünü savunmaya devam etmesi için ek 500 milyon dolar askeri yardım taahhüdünde bulundu.
Kanada, Ukrayna'ya ek 500 milyon dolar askeri yardım taahhüdünde bulundu

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) Zirvesi'ne katıldı.

Kanada'nın, 1949'da NATO'nun kurucu üyelerinden biri olduğunu belirten Trudeau, "O zamandan beri, neredeyse her NATO operasyonuna katılarak İttifak'taki rolümüzü derinleştirdik. 2015'ten bu yana, Kanada, savunma harcamalarında mutlak artış açısından en iyi beş NATO müttefiki arasında yer aldı." dedi.

Kanada'nın Ukrayna'ya uzun süredir devam eden desteğini ele alan Başbakan Trudeau, Ukrayna'nın özgürlüğünü savunmaya devam etmesi için ek 500 milyon dolar askeri yardım taahhüdünde bulundu.

Destekler is şu şekilde:

"NATO'nun Ukrayna'ya uzun vadeli güvenlik yardımı taahhüdünün bir parçası olarak ek 500 milyon dolar askeri yardım taahhüdünde bulunmak. Bu yardım, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine askeri ekipman, yardım ve eğitim maliyetlerini desteklemek için Kanada Savunma Bakanlığı'na yaklaşık 444 milyon dolar ve NATO'nun Ukrayna'ya yönelik Kapsamlı Yardım Paketi (CAP) Güven Fonu için 56 milyon dolardan fazla para içeriyor. Kanada ayrıca, G7 ülkeleri ve ortakları ile birlikte Ukrayna'nın öz savunma ve caydırıcılık yeteneklerine yönelik sürekli desteği yeniden teyit eden Ukrayna Anlaşması'nı imzaladı."