Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 12.08.2024 11:00 Güncelleme: 11.08.2024 10:38

Kamala Harris: Şimdi bir ateşkes anlaşması ve rehine anlaşması yapmanın tam zamanıdır

Kamala Harris ve Tim Walz Cuma günü Phoenix, Arizona'nın dışında hınca hınç dolu bir alanda düzenlediği mitingte Filistin konusunda "Açıkça ifade ettim: şimdi bir ateşkes anlaşması ve rehine anlaşması yapma zamanıdır. Şimdi tam zamanı. Başkan ve ben bu ateşkes anlaşmasını yapmak ve rehineleri eve getirmek için her gün gece gündüz çalışıyoruz." diye konuştu.
Kamala Harris: Şimdi bir ateşkes anlaşması ve rehine anlaşması yapmanın tam zamanıdır

Demokratların muhtemel başkan adayı, aday arkadaşı ve onlara sahnede eşlik eden yerel liderler kalabalığı coşturarak göçmenlik, kürtaj hakları ve Yerli egemenliği konularını tartıştılar.

Harris, salondaki Yerli liderlere de dikkat çekerek şunları söyledi: "Kabile egemenliğini her zaman onurlandıracağım ve kabilelerin kendi kaderini tayin hakkına saygı duyacağım." Yerli seçmenler Arizona'nın 2020'de Joe Biden'nın kazanmasına yardımcı olmakla tanınıyor; eyalet federal olarak tanınan 22 kabileye ev sahipliği yapıyor.

Harris'in konuşması sırasında bir noktada protestocular tarafından "özgür, özgür Filistin" sloganları ve Gazze'yi destekleyen diğer mesajlarla konuşması kesildi. Harris konuşmasını protestoculara hitap etmek için durdurdu.

"Demokrasimiz için mücadele etmek üzere buradayız ve bu mücadele, duyduğumuzu düşündüğüm seslere saygı duymayı da içeriyor. Bir an için bu konuya değinmeme izin verin ve sonra elimizdeki işe geri döneceğim" dedi. "Açıkça ifade ettim: şimdi bir ateşkes anlaşması ve rehine anlaşması yapma zamanıdır. Şimdi tam zamanı. Başkan ve ben bu ateşkes anlaşmasını yapmak ve rehineleri eve getirmek için her gün gece gündüz çalışıyoruz."  diye ekledi.

siyasal yorumcular Harris'in bu açıklamasını, Perşembe günü Detroit'te Gazze protestocularına yönelik yaklaşımında gözle görülür bir ton değişikliği olduğu şeklinde değerlendirdiler.