Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 26.07.2024 22:00 Güncelleme: 26.07.2024 13:12

Kamala Harris: Gazze'de yaşanan acılara sessiz kalmayacağım

Stockholm, 26 Temmuz (Hibya) - Demokratların muhtemel başkan adayı Kamala Harris, samimi olarak nitelendirdiği görüşmelerde İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu 'yu Gazze'deki "vahim" insani durum konusunda sıkıştırdı ve "sessiz kalmayacağım" dedi.
Kamala Harris:  Gazze'de yaşanan acılara sessiz kalmayacağım

ABD Başkan Yardımcısı, Joe Biden'ın politika yaklaşımından bir sapma işareti olup olmadığına dair yakından izlenen yorumlarında toplantı sonrasında şunları söyledi: “Geçen dokuz ay boyunca Gazze 'de yaşananlar yıkıcı. Ölen çocukların ve güvenlik için kaçan, bazen ikinci, üçüncü ya da dördüncü kez yerlerinden edilen çaresiz aç insanların görüntüleri."

“İsrail'in kendini savunma hakkı olduğunu” kabul etti ve Hamas'ı savaşı tetikleyen ve “korkunç cinsel şiddet eylemleri” gerçekleştiren acımasız bir terör örgütü olarak kınadı; ancak, İsrail 'in kendini nasıl savunduğunun önemli olduğunu açıkça belirtti ve daha sonra ekledi:

"[Gazze'de] yaşanan bu trajediler karşısında gözlerimizi kaçıramayız. Yaşanan acılar karşısında hissizleşmemize izin veremeyiz ve ben sessiz kalmayacağım."

Filistin devletinin kurulması ve Netanyahu ile Hamas 'ın, çok sayıda masum sivilin ölümüne yol açtığını söylediği savaşı sona erdirmek için ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması konusunda anlaşmaya varmaları çağrısında bulundu. “Az önce Başbakan Netanyahu'ya da söylediğim gibi, bu anlaşmayı yapmanın zamanı geldi” dedi.