Vakıf Katılım web
Kültür Sanat Kaynak: Rahime SEZGİN 18.07.2024 15:00 Güncelleme: 18.07.2024 15:16

Kadın Kültür Evleri ve kadın kooperatifleri faaliyetlerini sürdürüyor

Afyonkarahisar, 18 Temmuz (Hibya)- Kadın Kültür Evleri ve kadın kooperatifleri faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. İl genelindeki 21 kadın kültür evi, kadınların sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerine destek sağlarken, 17 kadın kooperatifi de üretilen 500'ün üzerinde ürün çeşitliliği ile kadınları ekonomik açıdan destekliyor.
Kadın Kültür Evleri ve kadın kooperatifleri faaliyetlerini sürdürüyor

Yürütülen çalışmalar kapsamında İhsaniye ilçesinde İhsaniye Belediyesinin de talebi doğrultusunda kurulması planlanan Kadın Kooperatifi için 60 kadına kooperatifçilik eğitimi verildi. Kooperatifçilik kavramı ve önemi, kooperatiflerin kuruluşu, ortakların sorumlulukları, kooperatiflerin istihdamdaki önemi, kooperatif muhasebesi gibi konularda verilen eğitimler yaklaşık 2 saat sürdü. Eğitimler kapsamında kadınlar merak ettikleri soruları da sorma fırsatı buldu. Kooperatif kurmak isteyen gönüllü kadınların olması halinde kooperatif kuruluş aşamasında gerekli eğitim ve rehberlik hizmeti sağlanacak.

Ürün portalını ve satış kanallarını genişletmek amacıyla kooperatifleşme sürecine giren Afyon Keçe ve El Sanatları Derneği, Afyonkarahisar Valiliği himayesinde kurulan ve faaliyet gösteren Kadın Kültür Kooperatiflerine en yeni kooperatif olarak dahil oldu.

Afyonkarahisar Valiliği himayelerinde 2021 yılından bugüne faaliyet gösteren Çay Kadın Kültür Kooperatifi, unlu mamul üretimi ve ürün çeşitliliğiyle büyük beğeni topluyor. Daha fazla vatandaşa ulaşma yolunda adım atan Çay Kadın Kültür Kooperatif üyesi kadınlar, Park Afyon AVM’de ve Çay ilçesinde işlettikleri kafeler ile de kooperatifin güçlenmesine destek sağlıyor.

Ürün çeşitliliğine yenilerini eklemeye hazırlanan Çay Kadın Kültür Kooperatifi Çölyak hastaları ve beslenme uzmanlarının önerileri ile glutensiz beslenme düzenine başlayan vatandaşlara ulaştırmak üzere ata tohumu karabuğday unundan yeni ürünler üretmeye başladı. Son aşamaya gelinen Karabuğday unundan üretilen glutensiz ürünler, kısa sürede vatandaşlara sunulacak.