Halkbank web
Ekonomi Kaynak: FEHİM KAYACAN 05.08.2024 17:38

Kadın Girişimcilere Büyük Destek: Ücretsiz Dükkan, Ücretsiz Eğitim

Rotary Bölge 2430 Federasyonu ve Ankara Kent Konseyi, kadınları ekonomik özgürlüğe kavuşturacak GİKA Girişimci Kadınlar Projesi İşbirliği Protokolü'nü imzaladı. Proje kapsamında faaliyete geçecek olan girişimci kadınlar pazaryeri e-ticaret sitesinde, isteyen katılımcılar ücretsiz ve komisyonsuz dükkân açarak ürünlerini pazarlayabilecek.
Kadın Girişimcilere Büyük Destek: Ücretsiz Dükkan, Ücretsiz Eğitim

Konu ile ilgili açıklama yapan GİKA Projesi Ana Komite Başkanı Dr. Levent Çolak, 2018 yılında Rotary Bölge 2430'da başlatılan ve bu yıl Türkiye’de üç Rotary Bölge Federasyonu’nun işbirliği ile yürütülen GİKA Girişimci Kadınlar Projesi’nin, evlerinde el emeği üretim yapan 18-99 yaş aralığındaki kadınlara e-ticaret yapabilme imkânı sunarak ekonomik özgürlüklerini kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

 GİKA Projesi Kadınlara Çevrimiçi Sertifikalı Eğitim Sunuyor

Başkent Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Merkezi tarafından hazırlanan eğitim programı kapsamında, konularında uzman gönüllü eğitmenler tarafından çevrimiçi sertifikalı eğitimler verileceğine dikkat çeken Çolak, “ Eğitimler; girişimcilikte elektronik ticaret, pazarlama stratejileri, elektronik ticarette hukuki sorumluluklar, mali yükümlülükler, marka oluşturma, sosyal medya kullanımı ve kamu kurumlarından hibe destek alabilme yöntemleri gibi konuları kapsayacak.” Dedi.

Ücretsiz Dükkan, Ücretsiz Eğitim

Proje kapsamında faaliyete geçecek olan Girişimci Kadınlar Pazaryeri e-ticaret sitesinde, isteyen katılımcılar ücretsiz ve komisyonsuz dükkân açarak ürünlerini pazarlayabilecek. 2024 yılı için hedeflenen yıllık yaklaşık 1.100.000 TL tutarındaki ciroya sadece yüzde 4 stopaj uygulanacak. Ayrıca, yerel yönetimlerin desteğiyle projeye katılan kadınlara katma değeri yüksek el emeği üretim teknikleri konusunda ücretsiz mesleki eğitimler de verilecek. Proje kapsamında, 6 Şubat depreminde zarar gören illere özel çalışmalar da yürütülecek.

Kadınların Güçlenmesi İçin GİKA Projesi: Ücretsiz Kayıt Fırsatı

Çolak projenin kadın istihdamının yetersiz olduğu Türkiye için önemine dikkat çekerek, projeye katılan kadınların ekonomik özgürlüğüne kavuşmasıyla ülkemizdeki kadınların ekonomik ve sosyal açıdan güçleneceği vurguladı. Cumhuriyetimizin 101. yılında, el ele vererek kadınları ekonomik özgürlüğe kavuşturma yolunda atılan bu adımın, ilerleyen günlerde birçok yerel yönetimin katılımıyla ülke genelinde yaygınlaştırılacağını ifade eden Çolak, el emeği üreten tüm kadınların, @gika.turkiye Instagram adresinin profilindeki linke tıklayarak çevrimiçi ücretsiz kayıt olabileceklerini kaydetti.