Yerel Yönetimler Kaynak: Hibya Haber Ajansı 01.09.2024 14:00 Güncelleme: 01.09.2024 12:37

Kadıköy'e yeni sanat merkezi

Kadıköy Belediyesi, içerisinde çok amaçlı salonlar, atölyeler ve dijital sanat müzesinin yer alacağı sanat merkezini Koşuyolu Mahallesi'nde inşa etmeye başladı.
Kadıköy'e yeni sanat merkezi

Kadıköy Belediyesi, geçen yıllarda yapımına başlanan ancak çalışmaların durduğu Koşuyolu Mahallesi’ndeki tesisin inşa çalışmalarına başladı. Yaklaşık 20 bin metrekarelik inşaat alanı için yeniden plan çalışmaları yapıldı ve tesisin sanat merkezi yapılmasına karar verildi.

Merkezde çok amaçlı ana salon, tiyatro bölümü, prova odaları, müzik platformu, canlı performans salonları, yetişkin sanat merkezi, edebiyat atölyesi, oyunculuk atölyesi, modern dans atölyesi, çocuk sanat merkezi, İDEA ve dijital sanat müzesi yer alacak.

Sanat merkezinin yapımında İnal Aydınoğlu’nun onursal başkanı olduğu Gönüllü Hizmet Vakfı ile işbirliği de yapılacak. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı ve Gönüllü Hizmet Vakfı Başkanı Can Aydınoğlu, söz konusu işbirliği için protokol imzaladı. Kadıköylülerin sanatla buluşacağı, eğitimlerin verileceği bu merkezin bir bölümü Gönüllü Hizmet Vakfı’nın destekleriyle yapılacak.

Kadıköy’e yeni bir sanat merkezi kazandırmanın heyecanını yaşadıklarını söyleyen Başkan Kösedağı, şunları ifade etti:

“Yaptığımız plan değişiklikleri ile Kadıköy’de bu bölgede bir kültür merkezi ihtiyacı olduğunu düşündük. Güzel bir planlama ile yıllardır atıl kalan bu binamızın kaba inşaatını Sayın İnal Aydınoğlu’nun Gönüllü Hizmet Vakfı üstlendi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Kadıköy Belediyesi olarak İstanbul’un ve Türkiye’nin en büyük kamusal sanat merkezini inşa edeceğiz."