Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 27.08.2024 17:00 Güncelleme: 27.08.2024 10:20

Kadıköy Belediyesi'nden Evde Girişimsel Hemşirelik Hizmetleri

Kadıköy Belediyesi, evden çıkamayan 65 yaş ve üstü Kadıköylülere 2013 yılından beri Evde Girişimsel Hemşirelik Hizmetleri veriyor. Hizmetten şu ana kadar 45 bin Kadıköylü faydalandı.
Kadıköy Belediyesi'nden Evde Girişimsel Hemşirelik Hizmetleri

Kadıköy Belediyesinin sağlık hizmetlerinden olan Evde Girişimsel Hemşirelik Hizmetleri, evden çıkamayan 65 yaş ve üstü vatandaşlara veriliyor. Bu hizmetten 2013 yılından şu ana kadar 45 bin Kadıköylü faydalandı.

Hizmetin 65 yaş ve üstü Kadıköylülere verildiğinin altını bir kez daha çizen Kadıköy Belediyesi Ambulans ve Evde Bakım Hizmetleri Mesul Müdürü Nusret Aksoy, bilgilendirmeyi şöyle yaptı:

“Kadıköy sınırları içinde oturan, evden çıkamayan, yatağa bağımlı,  yürüme zorluğu çeken kişilere bu hizmeti veriyoruz. Ücretsiz verilen hizmetin içinde serum takmak, damar yolu açma, kan alma, yara bakımı ve pansuman var. Mesaneden sonda takma işlemi de yapıyoruz. Bu hizmetlerimiz randevulu gerçekleşiyor. Ambulans ve evde bakım birimimizin çağrı merkezi var. Merkezin 444 0 197 nolu numarasını bir gün öncesinden arayıp randevu alabiliyorlar. Hafta içi mesai saatleri arasında hizmet verilen hizmetten hasta ve hasta yakınlar çok memnun. Onlarla aile gibi olduk.”