Siyaset - Politika 08.03.2021 11:07

Kabine üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı

Cumhurbaşkanlığı Kabine üyesi bakanlar sosyal medya hesaplarından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Kabine üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Enerjimize enerji, gücümüze güç, hayatımıza anlam katan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun." ifadesini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Her zaman özverileri, fedakarlıkları ve başarıları ile ülkemizi, milletimizi ve bizleri yücelten, baş tacımız annelerimiz, bacılarımız, kızlarımızın, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Kadına yönelik her türlü şiddeti kınıyor, kadına el kaldıranları lanetliyorum." değerlendirmesinde bulundu. 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise yaptığı paylaşımda, "İnsanlığın hamurunu şefkat, merhamet ve adaletle yoğuran, insana, insan olmayı, insan kalmayı öğreten kadınlardır. Başta kahraman şehitlerimizin anneleri olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da Twitter hesabından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etiketiyle yaptığı paylaşımda, "Çevremiz size emanet" vurgusuna yer verdi.

"Emeği, bilgisi, merhameti ve sevgisiyle hayatın her anında çevresini güzelleştirmeyi amaçlayan tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun" ifadesini kullanan Kurum, farklı meslek gruplarından kadınların çevreyi koruyan görüntülerinin yer aldığı bir video da paylaştı.

Videoda, şu ifadelere yer verildi:

"İşine gönlünü katarak çalışan, çabalayan, çevremizi planlayan, işte olduğu gibi evinde yuvasında da çevrenin düzeniyle mutlu olan... Doğanın güzelliklerini hissederken bu güzelliğin bozulmaması için yaşayan, çevre temizliği için örnek olan, merhameti ile koruyan, hem sevdikleri hem dünya için çevre güvenliğini düşünerek yaşayan, tüm detayları düşünerek çevrenin kontrolünü sağlayan, her yeni güne aynı heyecan, saygı, duygu ile başlayan hayatın her anında çevresini iyileştirmeyi, güzelleştirmeyi amaçlayan kadınlar iyi ki varsınız. Bilginizle sevginizle, emeğinizle çevremiz size emanet. Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun."