Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 23.08.2024 14:00 Güncelleme: 23.08.2024 07:29

Kabaktepe: Orman arazisinin yağmalanmasına göz yummak, İstanbul halkına ihanet demektir

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İstanbul Vaniköy'deki kaçak yapı dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) neden müdahale etmediğini sordu.
Kabaktepe: Orman arazisinin yağmalanmasına göz yummak, İstanbul halkına ihanet demektir

AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe, İstanbul Üsküdar Vaniköy’deki ormanlık alanın, İstanbul'un nefes borusu olarak bilinen yeşil alanların başında geldiğini belirtti.

 Vaniköy'deki kaçak yapı hakkında, bölgenin İBB denetiminde olduğunu ve İBB yönetiminin neden bu duruma müdahale etmediği konusunda kamuoyuna bir açıklama yapması gerektiğini vurgulayan Kabaktepe, şu ifadelere yer verdi:

"Bu kaçak yapılaşmaya kimlerin göz yumduğu ve kimlerin bu talanın arkasında olduğu sorularının yanıtları, İBB Başkanı’nın sorumluluğundadır. Vaniköy’deki orman arazisinin yağmalanmasına göz yummak, sadece çevreye değil, aynı zamanda İstanbul halkına da ihanet etmek demektir. İBB yönetiminin, bu kaçak yapılaşmaya neden sessiz kaldığını, kimlerin menfaatine hizmet ettiğini açıklaması gerekmektedir. Aksi takdirde, Boğaziçi’nin nadide yeşil alanlarının birer birer yok olmasının vebali İBB yönetiminin omuzlarında olacaktır.