Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 09.08.2024 09:00 Güncelleme: 09.08.2024 09:42

İzmirli çiftçi tarlada kalan karpuzunu hayvanlara bağışladı

İzmir'in Tire ilçesinde 25 yıldır çiftçilik yapan ve aylarca emek verdiği mahsulü bu yıl tarlada kalan Hasan Erdem, 3 ton karpuzu Doğal Yaşam Parkı'ndaki hayvanlara bağışladı.
İzmirli çiftçi tarlada kalan karpuzunu hayvanlara bağışladı

İzmir’in Tire ilçesinde, 25 yıldır çiftçilik yapan evli ve 4 çocuk babası Hasan Erdem’in, ektiği karpuzları, tarlada kaldı. 20 dönümlük arazide ekilen 3 tona yakın karpuza alıcının çok düşük fiyat teklif etmesi üzerine Erdem, yetiştirdiği karpuzları İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’na bağışladı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanlığı’na bağlı İzmir Doğal Yaşam Parkı Şube Müdürü Serkan Eğrilmez aldıkları mahsulü, soğuk hava deposunda muhafaza ederek park sakinlerinin beslenmesinde kullandıklarını belirtti. 

Park sakinlerinin her birinin kuru ottan çereze, yaş sebze ve meyveden şarküteri ürünlerine, kırmızı ve beyaz ete kadar türlerine uygun şekilde beslendiğini ifade eden Eğrilmez, şunları söyledi:

“Doğal Yaşam Parkı’nda günlük 100 kilogram meyve, sebze ve ot tüketen bir hayvanın yanı sıra 40 gram tüketen hayvan da var. Bunların her birinin nasıl besleneceğini, diyetlerinin nasıl olması gerektiğini veteriner hekimlerimiz ve gıda mühendislerimiz belirliyor. Buna göre bir program hazırlanıyor. Gıda bağışı yapmak isteyen yurttaşlarımız olursa araç göndererek bu ürünleri alabilir ve mutfağımıza getirebiliriz."