Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 15.08.2024 10:00 Güncelleme: 13.08.2024 13:24

İzmir'in Tel Aviv ile kardeş şehir protokolü iptal edilmesi kararı çıktı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı olağan meclisinin ilk oturumunda, İzmir'in İsrail'den Tel-Aviv ile olan kardeş şehir protokolünün oy birliğiyle iptal edilmesi kararı çıktı.
İzmir'in Tel Aviv ile kardeş şehir protokolü iptal edilmesi kararı çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi, haziran ayında yapılan toplantıda Filistin'in Gazze kenti ile kardeş kent olmak için karar almıştı.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ağustos ayı olağan meclis toplantılarının ilki, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Altan İnanç başkanlığında toplandı. Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İsrail'den Tel-Aviv kenti ile olan kardeş şehir protokolü gündeme geldi. Meclis’e verilen önerge sonrasında, oy birliğiyle alınan kararla İzmir-Tel-Aviv arasındaki kardeş şehir protokolü iptal edildi. Haziran ayında Çeşme Kalesi'nde yapılan meclis toplantısında İzmir’in Filistin'in Gazze kenti ile kardeş kent olma önergesi oy birliğiyle kabul edilmişti. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Altan İnanç, “Günümüzde de İzmir demokrasinin, barışın ve kardeşliğin kentidir. Meclisimiz de böyle düşünmüştür ve bu kararı oy birliğiyle almıştır. İzmir vahşete, savaşa, antidemokratik bütün uygulamalara karşı olan bir kenttir. İzmir'de kardeşlik hakimdir, bu hep böyle kalsın diliyorum.” diye konuştu.